UFC

Eddie Alvarez otkrio za što vjeruje da je bilo presudno u Poirierovoj pobjedi nad McGregorom

McGregor vs. Poirier
 screenshot (YouTube)
Svoju teoriju borbe Dustina Poiriera i Conora McGregora iznio je njihov zajednički bivši protivnik

Bivši UFC-ov prvak, Eddie Alvarez, zadovoljan je onime što je vidio na UFC 257 priredbi. Kao jedan od pet boraca koji su imali priliku dijeliti Octagon s oba sudionika glavne borbe, zanimljivo mu je bilo popratiti što će se dogoditi. I ne sakriva kako je navijao za Poiriera te mu je drago da je on došao do pobjede. Također, ima svoje viđenje toga što je zapravo bilo presudno i što je to Dustin radio, a na što Conor nije imao odgovora.

"Dustin je radio one kratke sprintove kakve inače radi, mislio sam si i prije borbe da bi to bio najbolji način kako on može odraditi posao. Da je Conoru dao prostor u kojem se on može opustiti i kreirati svoje stvari, imao bi lošu noć. No, Dustin je odradio prekrasnu borbu, prije svega se koncentrirajući na tu nogu, nakon čega bi tim kratkim sprintovima izlazio van te mu je time stvarao paniku", rekao je Alvarez u razgovoru za MMA Junkie.

Nije ostao ravnodušan niti na nastup svog povijesno najvećeg rivala. Protiv Michaela Chandlera odradio je dvije možda najveće, a svakako ponajbolje borbe u povijesti Bellatora. Sad mu je drago vidjeti kako Chandler u UFC-u nastavlja jednako uspješno, nešto poput njega. Posebno mu je drago to vidjeti, budući da se on sam susreo sa sličnim komentarima kad je došao iz Bellatora, da bi se tome othrvao te dogurao do trona.

"Michael Chandler je izašao u taj kavez uz sav taj pritisak, uz sve te ljude koji su govorili da je nitko i ništa, da ne može. On je uspio odraditi svoj posao, provesti plan na onakav način, bila je to jedna prekrasna MMA večer. Puno puta u ovom sportu nema veze jesi li ti loš ili dobar momak. No, nekad Bogovi borilačkog sporta odluče tko će pobijediti, a ovog puta su odabrali dobre momke. Ne završi sve uvijek tako, no ovog puta je", zadovoljan je "Underground King" onime što je vidio na Fight Islandu.

Eddie je trenutno član ONE Championshipa, a iduću bi borbu trebao imati 7. travnja, kad će mu se suprotstaviti Iuri Lapicus. Bit će to njegov prvi nastup nakon travnja 2019. godine, kad je savladao Eduarda Folayanga.

Linker
13. travanj 2024 22:20