UFC

Edson Barboza vraća se u svibnju, čeka ga jedan od najagresivnijih boraca u UFC-u

Edson Barboza
 screnshot (YouTube, UFC)
Sredina svibnja donosi UFC 262 priredbu koja je na svoj program dobila vrlo atraktivnu borbu

Svojevremeno jedan od najatraktivnijih i najboljih boraca svijeta, Edson Barboza (21-9, 15-9 UFC), trenutno se nalazi u fazi svojevrsnog oživljavanja svoje karijere. Nakon što je upisao niz od tri poraza te nakon što je isto tako u međuvremenu prešao iz lake u perolaku kategorije, popularni Brazilac u jesen prošle godine napokon je upisao pobjedu, savladavši Makwana Amirkhanija.

Barboza se na račun svog ugleda i ranijih rezultata, gdje je dugo vremena bio jedan od glavnih kandidata za napad na titulu lake kategorije, drži na 14. mjestu ljestvice izazivača svoje nove kategorije, a sad je vrijeme za krenuti uspinjati se polako prema Top 10, a onda dalje, ovisno o rezultatima. Prvu priliku imat će 15. svibnja na UFC 262 priredbi, gdje ga čeka Shane Burgos.

29-godišnji Burgos (13-2, 6-2 UFC) na spomenutoj se ljestvici nalazi dvije pozicije ispred Barboze, a posljednju borbu odradio je u lipnju prošle godine, kad je jednoglasnom odlukom sudaca poražen od Josha Emmetta. Bila je to jedna od najboljih, najluđih i najzanimljivijih borbi cijele prošle godine, a Burgos je oduševio pa mu prekid niza od tri pobjede nije naštetio koliko bi to možda bilo u drugim okolnostima. Riječ je o borcu koji većinom beskompromisno napada i traži visoki ritam pa će iz tog razloga biti zanimljivo vidjeti što može protiv vrhunskog kontraša kakav je Barboza.

UFC 262 za sada još uvijek nema glavnu borbu, no pretpostavlja se da bi upravo ta priredba mogla donijeti okršaj za novog prvaka lake kategorije, odnosno da bi do tada UFC, prije svega Dana White, sam sebi trebao priznati da je Khabib Nurmagomedov umirovljen.

Linker
19. travanj 2024 12:17