UFC

Edwards prijeti Usmanu: ‘Previše je zavolio svoje ruke, to će ga koštati‘

Leon Edwards
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prije trenutnog niza od osam pobjeda, Leon Edwards posljednji poraz doživio je od aktualnog prvaka

Jedan od trenutno najimpresivnijih nizova u UFC-u pripada Leonu Edwardsu. Englez je slavio u posljednjih osam dovršenih borbi, tek mu je posljednja prekinuta ranije zbog nehotičnog uboda u oku Belala Muhammada pa je tako završila bez ishoda. Njegov niz započeo je u prosincu 2015. godine, kad ga je savladao jedini velteraš čiji je niz još impresivniji od njegovog. Naravno, radi se o prvaku, Kamaru Usmanu.

Edwards će se nadolazećeg vikenda boriti na UFC 263 priredbi protiv Natea Diaza i nada se tim putem doći do pobjede kojom bi si osigurao status izazivača, ono što je po mnogima već trebalo biti njegovo. Ukoliko izbori novu borbu protiv prvaka, zna što će mu biti put do pobjede, odnosno izbjegavanje onoga što mu se dogodilo prošli put, kad je Usman slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. To je otkrio u razgovoru za BT Sports.

"Usmanove vještine borbe na nogama su se svakako popravile otkako je promijenio dvoranu. Zapravo, mislim da se zaljubio u svoje ruke. To ne treba čuditi, ipak je tako uspio završiti Jorgea Masvidala, Colbyja Covingtona i Gilberta Burnsa, nije teško zavoljeti svoje ruke nakon toga. No, mislim da će ga upravo to koštati, to će biti razlog njegovog pada. Tako će se zaljubiti u svoj rad ruku i udarce da će to zbog toga dočekati svoj kraj", rekao je Leon, uvjeren kako će on biti taj tko će ga kazniti.

Prije toga će Edwards morati savladati Natea Diaza, koji u borbu ulazi motiviran činjenicom da pobjedom može Leonu oduzeti njegov trenutni status i umiješati se među potencijalne izazivače. Edwards je u startu favorit, no više puta smo vidjeli što može Nate Diaz kad se za borbu pripremi na pravi način i kad ima neki cilj prema kojem gleda.

Edwards se do sada iskazao kao kompletan borac, dobar u apsolutno svim segmentima borbe, uz vidljiv napredak svakom borbom. Iz nekog razloga UFC ga do sada nije smatrao vrijednim napada na titulu, no trijumf protiv imena kao što je Diaz bi ga svakako učinio poznatijim prosječnim pratiteljima. A to je ono što treba da bi se njegovim imenom prodao PPV.

Linker
24. travanj 2024 00:53