UFC

Edwards se želio boriti protiv Chiese ili Magnyja, UFC je to odbio

Jon Anik i Leon Edwards
 screenshot/YouTube
Čini se kako UFC nema namjeru ni u kom slučaju ostati bez borbe Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva

Jedna Instagram objava novinara Ariela Helwanija dovela je do toga da smo otkrili neke UFC-ove namjere. Sve je krenulo time što je Helwani na neki način prozvao promociju, a možda i samog Leona Edwardsa. Njegova borba protiv Khamzata Chimeva još je jednom otkazana, budući da se Chimaev nije oporavio od posljednica COVID-a, a zdravi i spremni Edwards morat će tako još malo pričekati na ulazak u Octagon.

"Ne slažem se s čuvanjem Leona Edwardsa. Nije se borio od srpnja 2019. godine i zdrav je. Dajte mu da se bori, a onda putem će doći i borbi protiv Chimaeva", napisao je Helwani uz objavu vijesti kako je borba Chiese i Magnyja preuzela status glavne borbe priredbe.

Kao da je Helwani očekivao izravni odgovor, on se pojavio. Naime, "Rocky" je osobno odlučio odgovoriti i objasniti situaciju u komentarima.

"Ponudio sam boriti se protiv Chiese ili Magnyja u glavnoj borbi priredbe 20. siječnja, nakon čega bih se odmah borio protiv Chimaeva, ali UFC je odbio", napisao je britanski borac koji je trenutno unutar niza od osam pobjeda.

Edwards je odmah nakon što mu je protivnik otkazao rekao kako želi ostati na priredbi i kako je spreman prihvatiti borbu protiv bilo koga. Eventualno ugrožavanje treće poziciji na ljestvici izazivača, s koje je čak prije ugovaranja borbe protiv Chimaeva bio uklonjen, također mu nije stvaralo problem. No, UFC ima namjeru održati prvobitno planiranu borbu.

Smatraju li iz UFC-a da je Edwards, gledajući koliko se dugo nije borio, savršena prilika da svoju novu zvijezdu i magneta za publiku ekspresno uguraju u sam vrh? Odnosno, je li Helwani krivo procijenio nazvavši ovo čuvanjem Edwardsa, tj. radi li se zapravo o planiranoj žrtvi? Ne možemo tvrditi da je to tako, ali sve je više onih koji su tog stava. Da su Edwardsu dali drugu borbu i da je došao do devete pobjede u nizu, bi li uistinu i dalje bio spreman boriti se protiv Chimaeva i riskirati, i to u situaciji gdje je jedino realno borba za titulu? Sve je to materijal za dobro razmisliti.

Linker
14. travanj 2024 04:28