UFC

Emotivni Gilbert Burns: ‘Ne smijem raditi takve pogreške... Sada želim biti poput Robbieja Lawlera‘

Gilbert Burns
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Ponijelo me uzbuđenje, a moram biti discipliniran ako namjeravam postati prvak‘

Gilbert Burns bio je vrlo emotivan nakon poraza kojeg je doživio u najvećem meču svoje karijere. Sjajni brazilski velteraš nije uspio detronizirati bivšeg timskog kolegu i nakon UFC-a 258 morao je čestitati Kamaruu Usmanu.

Razočarani 'Durinho' se unatoč porazu tehničkim nokautom pojavio na press konferenciji i nakratko osvrnuo na borbu s aktualnim prvakom.

"Ponijelo me uzbuđenje. Bio sam poput svog prijatelja Codyja Garbrandta, čim sam ga ozlijedio... Istu sam pogrešku napravio kada sam se borio s Danom Hookerom, a takve pogreške ne smijem raditi ako želim postati prvak. Situacija je sada takva da želim biti poput Robbieja Lawlera. Ako se ne varam, on je jedini lik koji je izgubio od Johnyja Hendricksa i onda se uspješno vratio, upisao nekoliko pobjeda i posao prvak. Upravo to namjeravam i ja napraviti", glasila je prva Burnsova reakcija.

Za Usmana, kaže, i dalje ima veliko poštovanje.

"I dalje mislim sve najbolje o Kamaruu Usmanu. Jako ga poštujem. Ljudi, ovo nije tenis ili nogomet, ovo je borba. Znam njegovu obitelj i neću nikada govoriti loše stvari o njemu... Kada se radi o borbi, ne vidim lice ispred sebe i samo želim završiti suparnika. Ali, kao što sam rekao, moram biti discipliniran ako namjeravam postati prvak. Napravio sam istu stvar kao moj prijatelj Garbrandt. Čim sam vidio da je uzdrman, zaboravio sam na taktiku", analizirao je Burns i usput poručio da se u akciju želi vratiti čim to bude moguće.

Linker
19. travanj 2024 07:14