UFC

ESPN otkrio priču o mladom Poirieru: Napustio školu, tukao se po ulici i kao ‘klinac‘ stigao u UFC

Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
Dustin Poirier danas glasi za jednog od najkulturnijih i najpristojnijih boraca u UFC-u

Svi fanovi koji poznaju Dustina Poiriera kakav je danas teško mogu pretpostaviti kakav je "Diamond" bio u djetinjstvu. Riječ je o obiteljskom čovjeku, vrlo pristojnom, kulturnom i uljudnom. Neki možda znaju da je odrastao u jednakoj takvoj obitelji, no ESPN je uz pomoć njegove majke došao do nekih podataka koje široj javnosti nisu bile poznate.

Tako je ESPN na svom Instagram profilu, uz nekoliko fotografija iz Dustinove mladosti, otkrio priču o odrastanju jednog od najboljih UFC-ovih boraca. Pročitajte kroz što je sve Dustin prošao do današnje slave.

"Mladi Dustin Poirier bio je zabavan i radoznao, a volio je komflikte . Kad je imao pet godina, vozio se biciklom kroz susjedstvo s boksačkim rukavicama na ručkama upravljača.

Izbjegavao je školu pa je s 14 godina stavljen na uvjetnu kaznu zbog bježanja iz škole te je poslan u svojevrsni vojni 'book camp'.

Nakon prve godine srednje škole, u kojoj je igrao američki nogomet, napustio je školu da bi se družio s prijateljima, redovno je upadao u tučnjave te je birao razne poslove da bi se mogao uzdržavati.

S 18 godina bio je u potpunosti privržen borilačkom sportu, a kaže kako je osjetio nešto čega nije bio svjestan da posjeduje. UFC debi upisao je s 21 godinom, a dvije godine kasnije imao je svoju prvu glavnu borbu.

Bio je rangiran kao peti borac perolake kategorije, kad je 2014. godine izgubio od Conora McGregora. Nakon toga je otišao u laku kategoriju i pobijedio u iduće četiri borbe.

Zajedno s uspjehom, on i njegova supruga Jolie 2016. godine dobili su kći Noelle.

Kad je još jednom bio blizu potrebnog iskoraka, 2016. godine doživio je poraz nokautom u prvoj rundi od Michaela Johnsona.

Još jednom se uspio vratiti, povezati šest pobjeda uz onu nad Maxom Hollowayem, kad je prvi put osjetio kako je posjedovati UFC-ovo zlato.

Izgubio je borbu za ujedinjenje titula od Khabiba Nurmagomedova, ali vratio se 2020. godine pobjedom nad Danom Hookerom. 23. siječnja borit će se protiv Conora McGregora na UFC 257 priredbi", napisano je u objavu koju možete vidjeti ispod odlomka, zajedno s fotografijama koje je Dustinova majka ustupila.

Nema sumnja kako mu je problematičnost velikim dijelom pozitivno djelovala na ono što je postao. Uspio je primiriti svoju divlju stranu i postati jedan od najboljih, najcjenjenijih i najpopularnijih boraca svijeta.

Linker
19. travanj 2024 11:11