UFC

Ferguson se osvrnuo na poraz od Oliveire: ‘Grappling nisam ni trenirao, a u borbi sam previše čekao‘

Tony Ferguson i Charles Oliveira 
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Bivši UFC-ov privremeni prvak nakon dva poraza u nizu se nalazi u nezavidnoj situaciji

Prošla su četiri mjeseca od poraza koji je Tony Ferguson doživio od Charlesa Oliveire i već idućeg mjeseca čeka ga borba protiv Beneila Dariusha, kojom će pokušati prekinuti niz od dva neuspjeha. No, prije toga se tijekom razgovora s Arielom Helwanijem prisjetio te posljednje borbe, u kojoj je zapravo kroz gotovo cijeli tijek bio hrvački i grapplerski izdominiran. Oliveira ga je vrlo lako rušio, a onda na podu kontrolirao pa čak i ozbiljno napadao s ciljem da završi borbu.

Tony sad kaže kako je njegov grappling bio ispod uobičajene razine prije svega zbog toga što se za njega nije dobro pripremio, odnosno dogodio mu se neplanirani nedostatak treninga.

"Trenirao sam jiu-jitsu tek pet sati pred borbu protiv Oliveire. To je to. Bio sam zaposlen, radio sam puno drugih stvari, pokušavao sam pokrenuti svoj biznis u pravom smjeru. Pokušao sam osigurati sve što treba mom timu", rekao je Ferguson, otkrivši kako se tome više namjeravao posvetiti tijekom tjedna borbe, no planovi su se poremetili:

"U tjednu borbe dogodile su se promjene. Rekli su da ne možemo ništa raditi zbog COVID-a i to je bilo jako loše. Time su mi se cijele pripreme poremetile."

Nedugo nakon što je razgovor objavljen, putem Instagrama je odlučio detaljnije analizirati borbu koja ga je poprilično odbacila od pozicije iz koje se može nadati borbi za titulu. Podsjećamo, prije te borbe doživio je poraz od Justina Gaethjea u borbi u koju je ušao s nizom od čak 12 uzastopnih trijumfa, ali i pet propalih pokušaja borbe protiv Khabiba Nurmagomedova.

"Nemam isprike za ovu borbu. Tri runde sam strpljivo čekao da zatvorim D'arce gušenje iz donje pozicije. Ruka mi je bila blago ugrožena i ozlijeđena od poluge koju mi je zatvorio u prvoj rundi. Unatoč tome sam strpljivo čekao. Drugu rundu sam ga rasjekao laktom, nakon čega je ušao u rušenje. Radio sam dobro iz donje pozicije sve dok ilegalni upkick nije sve resetirao. Treću rundu sam se našao u poziciji i dogodilo se ono što sam tražio. Ušao sam u D'arce iz donje pozicije, no ispustio sam ga kad sam krenuo na kuku, umjesto da sam odradio puni D'arce potez kao u borbi protiv Barboze. Nemam isprike, bio sam blizu, ali nisam uspio. Trebao sam više raditi na svojoj obrani od rušenja, ali s**anja se događaju. Hrvanje je moja baza. Recite što hoćete, ja ću odraditi svoju matematiku i sve što je potrebno. Radom ću sve naplatiti", napisao je El Cucuy.

Tony se trenutno nalazi na petom mjestu ljestvice izazivača lake kategorije, a tu poziciju branit će u borbi protiv devetog Dariusha. Okršaj je na raspredu 15. svibnja, kao dio glavnog programa UFC 262 priredbe predvođene borbom za novog prvaka, između Oliveire i Michaela Chandlera.

Ako se uspije vratiti pobjedama, Tony bi mogao biti jednu borbu od napada na titulu i to je nešto na što bi se trebao fokusirati. Nažalost, on je još uvijek u fazi prozivki Khabibu Nurmagomedovu te se nada povratku Dagestanca i borbi protiv njega. To je još jednom ponovio upravo kod Helwanija i čini se kako žaljenje što do te borbe nije došlo kod njega nikad neće nestati.

Linker
24. travanj 2024 07:26