UFC

(FOTO) Gaethje i Chandler se susreli u bolnici i tamo odradili fotografiju za MMA povijest

Justin Gaethje vs. Michael Chandler

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dugo će se pričati o 15 minuta okršaja kakav su pružili borci UFC-ove lake kategorije

Nekoliko puta tijekom UFC 268 prijenosa uvjerili smo se koliko iznenađenja, vrlo često ugodnih, može ponuditi MMA. Toliko puta dobijemo nešto što nismo mislili da se može dogoditi, ali smo se potajno nadali. I opet ostanemo iznenađeni jer, unatoč svemu što smo do sada vidjeli i doživjeli, baš i nismo mislili da će se tako nešto baš u nekoj određenoj borbi dogoditi.

Od borbe Justina Gaethjea i Michaela Chandlera u startu se očekivalo puno. Ipak, prije svega sa stilske strane, odnosno u tom smjeru išla su pitanja. Vjerovalo se da Gaethje treba zadržati borbu na nogama i pogoditi već poslovično slabu Chandlerovu bradu, dok se za bivšeg Bellatorovog prvaka pretpostavljalo da pobjedu mora tražiti kroz hrvanje. I tu smo svi razmišljati koja će strategija prevladati. Činilo se tako jednostavno, a već tada uzbudljivo.

Na kraju smo dobili fenomenalnih 15 minuta možda i najbolje borbe godine. Dva vrhunska ratnika koji su dali sve od sebe i koji su pogađali te automatski time i primali strašne udarce. Odakle Chandleru sad brada? Borcu kojeg su Patricio Pitbull i Charles Oliveira rušili puno slabijim udarcima od onih kakve je u ovoj borbi primio na desetine. Koliko dugo se Gaetje još može boriti na ovaj način i pobjeđivati? Ta smo pitanja postavlja gledajući s oduševljenjem ono što su ta dva ratnika pružali u Ocgatonu.

Također, ratnički su se ponijeli nakon borbe. Pozdrav prepun respekta te iznošenje istog putem izjava. A onda i nešto što nismo mogli vidjeti na ekranima. Susret u bolnici koji je rezultirao fotografijom koja će također ući u povijest, kao završni odlomak ovog poglavlja antologijske MMA knjige.

Uistinu savršen kraj onoga što smo imali priliku vidjeti. Nešto u stilu onoga što su nakon svoje borbe, koja je ove godine apsolutno zasluženo postala dijelom UFC-ovog "Hall of Famea", napravili Jon Jones i Alexander Gustafsson. Te što su nakon svog čudesnog rata na pet rundi napravili Yair Rodriguez i Chan Sung Jung. Jedino što su lica Gaethjea i Chandlera ostala u malo boljem stanju, no oni su također odradili i dvije runde manje nego dvojci čije legendarne fotografije može vidjeti ispod teksta.

Linker
08. svibanj 2024 09:31