UFC

(FOTO) Masvidal pokazao što mu je Colby napravio: ‘Skoro si mi iskopao oko, vidimo se uskoro‘

Jorge Masvidal

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘Gamebred‘‘ je već u prvoj rundi borbe pretrpio poprilično težak ubod u oko

Poprilično razočaravajuć nastup pružio je Jorge Masvidal proteklog vikenda na UFC 272 priredbi. ''Gamebred'' je najavljivao kako će nokautirati Colbyja Covingtona te da će mu razbiti umjetne zube. Na kraju je Covington bio taj koji je dominirao gotovo cijelom borbom.

Masvidal je najbolji trenutak imao u četvrtoj rundi kada je uspio uzdrmati Colbyja. Nakratko je Covington pokleknuo, no u svom prepoznatljivom stilu, Covington je opisao što se zapravo dogodilo kada je jednim koljenom dotaknuo pod.

''Nisam bio uzdrman, samo sam se poklonio prvim respondentima (hitnoj pomoći, vatrogascima, policajcima).''

Teško ovaj poraz pada Jorgeu Masvidal, naročito nakon svih osobnih uvreda koje mu je Colby uputio uoči ovog meča. Spominjao je ''Chaos'' njegovu obitelj i nazivao ga je lošim ocem. Silno je Masvidal bio motiviran da pretuče nekoć bliskog prijatelja, no jednostavno nije dovoljno potkovan borac za to.

Ipak, Jorge tvrdi kako i dalje ima težnju prebiti Colbyja ako se sretnu na ulici te se nada slomiti njegovu vilicu. Ben Askren takav komentar nazvao je besmislenim, naročito ako uzmemo u obzir da je Masvidal imao 25 minuta tijekom kojih je mogao učiniti što želi, a uvjerljivo je izgubio. Ipak, Masvidal ostaje pri svojim težnjama da ozlijedi Colbyja.

''Gamebred'' se nakon borbe žalio i na suca Herba Deana. Ono što mu Jorge spočitava, jeste slučaj iz prve runde, kad je došlo do uboda u oko od strane Covingtona. Dean nije dobro prepoznao situaciju te nije zaustavio borbu. Covington je iskoristio priliku, srušio je Masvidala i uvjerljivo je uzeo prvu rundu.

'Ubod u oko bio je poprilično gadan. Jedina stvar zbog koje osjećam bol zapravo i jeste taj ubod u oko. Moje oko još uvijek lupa. Imao sam nekoliko nezgoda s Herbom Deanom. Ne razumijem zašto nije popravio tu situaciju. Covington je bacio udarac, promašio je, a zatim me pogodio u očnu jabučicu. Ne želim oduzeti nešto od njegove pobjede, jer to je samo jedna sekvenca, ali bilo bi dobro da je borba tu pauzirana. Ja bih dobio predah, zato što me opako ubo u oko, a ja i dalje osjetim kako mi oko pulsira. Jedino me iznenađuje to što nakon uboda u oko nismo razdvojeni i on nije opomenut. Pozicija nakon toga ne bi se dogodila da nije bilo tog uboda u oko. Ali to su jednostavno stvari Herba Deana. Svi ovdje koji gledamo borbe, vidjeli smo bezbroj takvih situacija s njime. Neću krivnju za poraz svaljivati na njega, ali on nije moj tip osobe kad je u pitanju suđenje.'', rekao je Jorge na konferenciji za medije nakon borbe.

Koliko je gadan ubod u oko od strane Colbyja, Masvidal je odlučio prikazati fotografijom koju je podijelio na Twitteru. Vidljivo je kako se radilo o opakom ubodu, a Masvidal je poručio Colbyju:

''Skoro si mi iskopao oko, ali sve je u redu varalice. Vidimo se uskoro.''

Čini se kako Jorge jednostavno ne odustaje od prijetnji Covingtonu, no koliko ishod može biti drukčiji čak i ako se sukobe na ulici ili u nekoj dvorani. Dojam je kako je Covington ipak osjetno kvalitetniji borac.

Linker
21. svibanj 2024 14:45