UFC

Francis Ngannou otkrio kada ga možemo očekivati u kavezu: ‘Nije lako, ali stanje se poboljšava‘

Francis Ngannou

 Katelyn Mulcahy/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove teške kategorije oporavlja se od teške ozljede koljena

Pomalo se stišala sva buka oko Francisa Ngannoua. Sjajni Kamerunac drugom polovicom prvog mjeseca obranio je titulu prvaka teške kategorije, a nakon toga otkrio je kako ga čeka operacija koljena i dugotrajan oporavak.

Uz sve to, Ngannou se ne može dogovoriti s UFC-om oko novog ugovora i nije isključeno da posljednju godinu ugovora provede oporavljajući se od teške ozljede, bez da uopće nastupi.

Spominju se informacije kako će UFC organizirati meč za privremenog prvaka teške kategorije, a Jon Jones i Stipe Miočić favoriti su za sudjelovanje u toj borbi. Hoće li do takvog meča doći, preostaje nam vidjeti.

Što se Francisa Ngannoua tiče, on je u razgovoru za TMZ progovorio o svom oporavku i planiranom periodu povratka. ''Predator'' se nada kako će uspjeti nastupiti još jednom unutar ove kalendarske godine.

''Stanje se poboljšava. Nije lako, ali na putu smo ka oporavku. Prošla su tek tri mjeseca pa stoga još uvijek idem na fizikalne terapije. Ako sve pođe po planu, bit ću spreman do kraja godine. Želim se vratiti u prosincu (12. mjesec) ili početkom iduće godine.'', objasnio je Ngannou.

Što se protivnika tiče, nameću se tu određeni izazivači pri vrhu kategorije. Ipak, dok ugovor ne bude potpisan i dok UFC ne ispuni Francisove prohtjeve, teško ćemo gledati Ngannoua u obračunu s nekim od UFC-ovih boraca. ''Predator'' je i dalje jasan po pitanju svojih želja, a prilika za odrađivanje boksačkog meča jedna je od njih.

Ngannou i Tyson Fury već neko vrijeme golicaju maštu borilaćke javnosti, tako što spominju mogućnost međusobnog obračuna. UFC-ov prvak teške kategorije otvoreno iskazuje interes za odrađivanjem te borbe, ali i dalje je fokusiran na sređivanje situacije s UFC-om.

''Za sada, jedino što me zanima jeste rješavanje situacije s mojim ugovorom. Kad budem blizu svog povratka, vidjet ćemo kakvo je stanje s tim.'', rekao je Ngannou na pitanje o željenom protivniku za povratnički meč.

Linker
25. travanj 2024 00:27