UFC

Francis Ngannou: ‘Svi žele vidjeti borbu mene i Jona Jonesa‘

Francis Ngannou
 screenshot
Borci i fanovi nestrpljivo čekaju ugovaranje borbe za titulu UFC prvaka teške kategorije

Negdje otprilike sredinom proljeća prošle godine, vrlo se glasno počelo govoriti o odlasku Jona Jonesa u tešku kategoriju te o susretu s Francisom Ngannouom. Njih dvojica već su se krenuli i prozivati, a sve je vodilo k tome da je i UFC zainteresiran za tu borbu. No, otišlo je sve u krivom smjeru, onom gdje se Jones posvađao s vodstvom UFC-a, nakon čega je napustio polutešku kategoriju te najavio vratiti se kao teškaš, ali onda kad mu UFC ispuni sve njegove financijske i druge uvjete.

Tako do borbe Jonesa i Ngannoua nije došlo te je Kamerunac od svibnja prošle godine bez borbe. Danas žali što je sve tako ispalo i što do tog okršaja, kakav je vrlo lako moguć u budućnosti, već tada nije došlo.

"To je svakako nešto što svi žele vidjeti. Što se mene tiče, ja bih volio da se ta borba dogodila. Želio sam ju dogovoriti. Da se to dogodilo, bio bih aktivan do sada. Imao bih dvije pozitivne stvari. Borbu protiv Jona Jonesa, koji je vjerojatno najveći borac svih vremena i po mom mišljenju trenutni 'pound-for-pound' broj 1, ali glavna stvar je da bih ostao aktivan", prokomentirao je Ngannou u podcastu MMA Fightinga, dodavši:

"Sada i ovdje, gledajući kakva je situacija, ovo je samo gubljenje vremena. Ne znam gdje sam, ne znam što točno radim. Imati borbu je dobro, ali imam veliku borbu je sjajno. I to je nešto prema čemu gledam."

Dodao je Francis kako nema straha da će ga Jones preskočiti po pitanju borbe za titulu, ali isto tako mu je jasno da bi Jones vjerojatno bio idući protivnik ako bi uzeo titulu. Vjeruje da mu ta borba zapravo odgovara, a sigurno smatra svojom prednošću i to što bi Jonesu to gotovo sigurno bio prvi susret s elitnim teškašem.

"Mislim kako na papiru jako dobro stojim protiv njega. On sad nabacuje težinu, već se čini vrlo velik i jak, no i dalje mislim da mi odgovara. Naravno, on posjeduje vještine kojima može odgovoriti na moju snagu, tako da bi to svakako bila jedna drugačija borba", objasnio je kako vidi tu borbu.

Osim ovoga navedenog, Ngannou je još jednom ponovio svoje frustracije čekanjem ugovaranja borbe protiv Miočića, no to su već više puta ponovljene izjave koje nema potrebe još jednom iznositi. Svi mi želimo što prije vidjeti tu borbu, a trenutno sve vodi k tome kako će se ista održati u ožujku, na priredbi koja bi trebala ponijeti ime UFC 260. Stipe Miočić imat će tim putem zadatak obraniti titulu pa tako onemogućiti borbu za koju Francis kaže da ju svi žele vidjeti. Mi isto tako vjerujemo da isti ne bi imali ništa protiv gledati Jonesa protiv borca koji je Ngannoua dva puta savladao. A Miočić ima savršenu priliku to postati.

Linker
18. travanj 2024 19:35