UFC

Gaethje nakon pobjede protiv Fizieva: ‘Htio je okusiti moju krv, ali na kraju se utopio u svojoj‘

Justin Gaethje (lijevo) i Rafael Fiziev (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Justin Gaethje pružio je zbilja tešku večer svom protivniku Rafaelu Fizievu

Otpisivalo se Justina Gaethjea uoči meča protiv Rafaela Fizieva. Smatralo se da je Justin previše potrošen i da se ne može nositi s novom generacijom elitnih boraca kao što je Fiziev. Oko 1,45 iznosili su koeficijenti na pobjedu Fizieva, dok je pobjeda Gaethjea varirala od 2,75 do 3,20 prema kladionicama.

Fiziev je i stilski trebao predstavljati jako teškog protivnika za Gaethjea. ‘‘Ataman‘‘ je borac elitnih vještina u stojci, a jako teško ga je srušiti i zadržati dolje u parteru. Gaethje je također borac koji preferira stojku, ali vjerovalo se da je Fiziev tehnički potkovaniji i čvršći.

Gaethje nas je ipak dobrano razuvjerio. Podsjetio je Justin sve MMA fanove ‘‘tko je i što je Justin Gaethje‘‘, a Fiziev će do kraja života pamtiti ono što mu je Justin napravio kroz 15 minuta dvoboja. Fotografije krvavog lica Rafaela Fizieva obišle su svijet, a jedna od fotografija toliko je upečatljiva da ju je i sam Fiziev odlučio podijeliti na svom Instagram profilu.

‘‘Kakva fotografija! Ne mogu, a da ju ne objavim.‘‘, napisao je Rafael u opisu fotografije.

Dugo je Fiziev i prozivao Justina Gaethjea, vjerujući da će ga poraziti i približiti se napadu na titulu u lakoj kategoriji. Gaethje mu je ipak pojasnio neke stvari, a još uoči borbe, Justin je najavio da će odvesti Fizieva u ‘‘duboke vode‘‘.

‘‘On (Fiziev) je impresivan. Bio je jako impresivan, ali ja sam odradio tako dobru borbu. Njegovi ‘kickovi‘ u tijelo nisu bili učinkoviti. Blokirao sam puno tih udaraca svojim laktovima, a moji laktovi jako su natečeni. Vjerojatno ću prolaziti kroz dosta boli sljedećih pet ili šest dana. On (Fiziev) je htio okusiti moju krv, ali nažalost se utopio u svojoj krvi. Sretan sam zbog toga.‘‘, poručio je Gaethje nedugo nakon pobjede nad Fizievim.

MMA javnost nije skrivala oduševljenje nastupom Justina Gaethjea, a posebno oduševljen bio je i Daniel Cormier. ‘‘DC‘‘ je inače i prijatelj s Justinom, a osvrt na borbu dao je putem svog YouTube kanala.

‘‘Kakav sjajan meč! Prva stvar koju sam rekao Justinu nakon meča bila je: ‘Justine Gaethje, ti si moj heroj‘, a to sam rekao jer vjerujem da je Gaethje svima heroj. On je u ovaj meč ušao s tako velikim deficitom kad je brzina u pitanju. To je bilo evidentno početkom borbe. Bio je osjetno sporiji, ali nije mario jer je silno htio pobijediti. Nastavio se boriti prema svojoj taktici, vršio je pritisak i to se isplatilo kako je meč odmicao. U trećoj rundi više nije mogao promašiti. Pogađao je prednjim direktom kad god poželi, kao i aperkatom.‘‘, rekao je oduševljeni DC.

Gaethje je tako dokazao da ga ne smijemo unaprijed otpisivati. Često se govori, a to ističu i neki borci poput Armana Tsarukyana, da borci poput Gaethjea i Dustina Poiriera koče laku kategoriju. Nikako se ne možemo složiti, jer Gaethje i Poirier itekako pripadaju vrhu te kategorije, te se s pravom i dalje nadaju tituli prvaka.

Linker
28. travanj 2024 10:26