UFC

Gaethje se trenutno ne želi boriti protiv McGregora: Justin smatra da se Conor dopingira

Justin Gaethje

 Screenshot (youtube, Full Send Podcast)
Justinu je jako sumnjiva činjenica da McGregora dugo nisu testirali na doping

Povratak Conora McGregora u MMA trenutno je veliki misterij. ‘‘Notorious‘‘ je posljednji nastup odradio u sedmom mjesecu prošle godine, a krajem prve runde slomio je nogu u meču protiv Dustina Poiriera i uslijedio je dug oporavak.

Irac konstantno najavljuje spektakularni povratak koji će biti upisan u povijesne knjige, ali konkretnijih naznaka o povratku nema. TSN-ov novinar prije dva tjedna otkrio je informaciju kako je Conor jedini borac iz rostera koji niti jednom nije bio testiran na doping u 2022. godini. USADA se ubrzo oglasila po tom pitanju.

"Jednom kada UFC borac postane dio testnog programa, oni postanu subjekti za testiranje čak i kada sene natječu. Oslobođeni su testiranja jedino onda kada objave umirovljenje ili kada im ugovor više nije važeći."

"Jednom kada se natjecatelj vrati u UFC, mora biti šest mjeseci pod stalnim nadzorom i testiranjima prije nego dobije odobrenje za natjecanje. Slično kao i kod Svjetske Antidopinške Organizacije, u UFC-u se može dati iznimka od testiranja u trajanju od šest mjeseci, ali samo u iznimnim uvjetima ili onda kada bi se striktna pravila za testiranja pokazala nepravedna za natjecatelja, ali u oba slučaja unutar UFC-a, natjecatelj mora dati barem dva negativna uzorka prije nego se krene ponovno natjecati. Mi ne moramo komentirati status testiranja niti jednog aktivnog borca."

Dakle, antidopinška agencija rekla je svašta, ali konkretno objašnjenje zašto McGregor nije testiran nismo dobili. McGregor bi se prema nekim očekivanjima trebao vratiti u prvoj polovici sljedeće godine, a Justin Gaethje jedan je od brojnih potencijalnih protivnika. Justin ipak ne vjeruje da će doći do tog meča, a nije naročito niti zainteresiran jer smatra da se Conor dopingira.

‘‘Zvuči mi kao da se on trenutno skida sa steroida. On već neko vrijeme nije testiran od strane USADA-e. Ja sam u potrazi za poštenom konkurencijom. Ako je on na steroidima, dajte i meni steroide pa se idemo boriti. Otvoren sam za to. Moje zdravlje je najvažniji faktor. Nikada nisam koristio doping i ne želim se boriti protiv ljudi koji ga koriste.‘‘, započeo je Gaethje za MMA Fighting, a zatim se dodatno osvrnuo na Conora.

‘‘Ne znam kako sve to funkcionira, ne znam kako steroidi rade. Siguran sam da se on može očistiti i vratiti, ali činjenica da on nije testiran neko vrijeme govori mi da uzima steroide, bilo to za oporavak noge ili ne. Da sam ja slomio nogu, ne bih uzimao steroide da se oporavim. On je imao priliku boriti se protiv mene, a nije se borio. Odabrao je ‘Kauboja‘ (Donalda Cerronea). Vjerujem da je sada uvjereniji da me može pobijediti.‘‘, zaključio je Justin.

Meč između Gaethjea i Conora zasigurno bi privukao ogroman interes fanova, ali Irac često naglašava da se planira boriti u velter kategoriji nakon što se vrati sportu.

Linker
14. travanj 2024 20:04