UFC

Gane nakon borbe nije htio prozivati: ‘Jednostavno, hajdemo to odraditi!‘

HOUSTON, TX - AUGUST 07: Ciryl Gane looks on after defeating Derrick Lewis in the third round of their Heavyweight bout at Toyota Center on July 7, 2021 in Houston, Texas. Alex Bierens de Haan/Getty Images /AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 ALEX BIERENS DE HAAN Afp
Novi UFC-ov privremeni teškaški prvak nije čovjek od velikih riječi

Vrlo skromno i bez previše euforije reagirao je Ciryl Gane na vlastitu pobjedu protiv Derricka Lewisa, svakako najveću u dosadašnjoj MMA karijeri. Uz osmijeh je primio pojas prvaka, za sada još uvijek službeno privremeni, a onda se okrenuo svojoj prvoj "šampionskoj" izjavi. U njoj nije zaboravio činjenica da se svog protivnika savladao u Houstonu, gradu gdje živi.

"Osjećam se dobro, iako nije lako pobijediti čovjeka pred njegovim navijačima u njegovom gradu. Mogu ljudi hukati, no šaljem puno ljubavi Lewisu i svim fanovima", prvo je što je rekao Gane, automatski stvorivši pozitivniju atmosferu u dvoranu.

Borbu je vodio onako kako mu je zapravo trebalo. Izbjegavao je preveliki rizik i polako Lewisa uništavao sve dok ga nije završio. To je zapravo bila očekivana taktika, no mnogi su se pitali ima li on ono što je potrebno za svog protivnika završiti. Pokazao je kako to itekako posjeduje te je ovo njegova najvažnija, ali svakako i najimpresivnija pobjeda do sada.

"Svi znaju koja ja moja strategija. Volim se kretati, volim kad mi je cijelo tijelo aktivno. Kad sam ga pogodio osjetio sam nešto ljutnje u sebi, a svi su mi počeli govoriti da krenem i napadnem. Poslušao sam ih i uspio u tome", prokomentirao je svoj pristup, kao i završnicu.

Zna se što sad slijedi, okršaj protiv Francisa Ngannoua koji će UFC znati jako dobro prodati činjenicom da se radi o bivšim timskim kolegama. U kolovozu 2019. godine, kad je Gane debitirao u UFC-a, trenutni prvak već godinu dana nije bio pod vodstvom trenera Fernanda Lopeza, no svakako postoje uspomene, ali i bitne poveznice između ovog dvojca.

Mogao je tu Gane odraditi prvi dio posla promocije same borbe, no nije imao takvu namjeru. Nije odradio prozivku, samo je poslao zapravo očekivanu poruku Francisu.

"Neću tu ništa govoriti. Jednostavno, hajdemo to odraditi", očekivao skromno i staloženo rekao je "Bon Gamin". Nadimak mu znači "Dobro dijete", apsolutno s razlogom.

Linker
19. svibanj 2024 03:41