UFC

Giga Chikadze poručio Maxu Hollowayju: ‘Garantiram ti da ćeš završiti na štakama nakon naše borbe‘

Giga Chikadze
 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Gruzijski ‘‘Ninja‘‘ silno želi borbu protiv bivšeg prvaka UFC-ove perolake kategorije

Poprilično glasan je Giga Chikadze nakon što je pobijedio Edsona Barbozu. Gruzijski borac trenutno je na osmom mjestu ljestvice izazivača u perolakoj kategoriji iako se nadao uskočiti u Top 5 već nakon pobjeder protiv Barboze. Giga je debitirao za UFC prije dvije godine i u relativno kratkom periodu došao je do čak sedam uzastopnih pobjeda. Posljednja tri protivnika savladao je tehničkim nokautima i sada inzistira da njegova iduća borba bude svojevrsni ''title eliminator''.

Borac kojeg vidi kao najzanimljivije ime za svog idućeg protivnika jeste Max Holloway, bivši prvak UFC-ove perolake kategorije. Max se u sedmom mjesecu trebao boriti protiv Yaira Rodrigueza, ali borbu je morao otkazati zbog ozljeda. Tada je rečeno da će borba dobiti novi datum održavanja, no zasad nije poznato kada bi se ta dvojica boraca trebali obračunati. Chikadze u međuvremenu lobira za svoje mjesto u borbi protiv Hollowayja

''Smatram da se Max (Holloway) treba boriti protiv mene ako želi novu priliku za pojas. Nitko ne želi stalno gledati Maxa i Alexa (Volkanovskog). Sada je vrijeme da ja dobijem veliku borbu kao što bi bio meč protiv Maxa i spreman na to. Želim tu borbu što prije. On je zabrinut, no ljudi žele taj meč.'', rekao je Giga za Submission Radio.

Hollowayja mnogi smatraju najboljim boksačem te kategorije i jednim od najboljih boksača na cijelom UFC-ovom rosteru. Giga Chikadze također preferira borbu u stojci, no njegova podloga je kickboxing te se jako dobro služi kickovima. ''Ninja'' želi protiv Maxa dokazati kako su njegove vještine u stojci dominantnije.

''On je rekao da je najbolji boksač, no ja znam da sam ja najbolji udarač (najbolji u stojci). Dakle, naša borba odvijati će se u stojci, a ja vam garantiram da će on biti na štakama kada završi borba.

Što se samog vrha perolake kategorije tiče, ovog vikenda očekuje nas meč između prvaka Alexandera Volkanovskog i izazivača Briana Ortege. Chikadze je za Submission Radio dao svoje viđenje i prognozu te borbe.

''Da nisam gledao Brianov zadnji nastup, definitivno bih prognozirao pobjedu Volkanovskog. Ali vidjeli smo koliko je Brian (Ortega) napredovao, vidjeli smo njegov boks. Njegova strategija bila je jako dobra kada se borio protiv ''Zombieja'' i stoga ne znam što reći, teška je odluka. Ostajem pri Volkanovskom, ali neću biti iznenađen ako Brian odradi svoj posao.'', dodao je Chikadze.

Linker
19. travanj 2024 05:49