UFC

Gilbert Burns bolji od Stephena Thompsona, Tuivasa, Aldana i O‘Malley slavili prekidima

Greg Hardy vs. Tai Tuivasa
 Stacy Revere/Getty Images/AFP
Pregršt sjajnih borbi vidjeli su svi koji su dali priliku cijelom UFC 264 programu

11 borbi održano je na UFC 264 priredbi prije one glavne, između Conora McGregora i Dustina Poiriera, 11 sjajno uparenih borbi koje su svakako opravdale očekivanja i zabavile sve one koji su odlučili popratiti cijeli program.

Sunaslovna borba ovog programa donijela je pobjedu Gilbertu Burnsu protiv Stephena Thompsona i to tako što je "Durinho" uspio provesti svoju taktiku. Dok je borba viđena na nogama, Thompson je bio bolji, no previše pasivan za nešto više. Zato je Burns bio konkretan u svojim ulascima u rušenje, gdje mu je po jedno u prvoj i trećoj rundi upalilo dovoljno rano da bi imao vremena dovoljno zadržati kontrolu da bi osigurao pobjedu po mišljenju sudaca. Thompson je bio bolji u drugoj rundi, no nije mu to bilo dovoljno i sad je jasno da će ovaj 38-godišnjak teško do novog napada na titulu. Što se tiče Burnsa, on je svojom izvedbom osigurao ostanak na drugom mjestu ljestvice izazivača.

Jedini teškaški okršaj ovog programa pripao je Taiju Tuivasi i to uz najbrži prekid priredbe. Ali, u 67 sekundi uspjelo se vidjeti puno toga. Zapravo, Tuivasa je bio prvi borac koji se našao uzdrman, nakon što je Greg Hardy pogodio šakom točno u čelo. Kako se Australac zaljuljao na nogama, tako je Hardy vidio svoju priliku i nekontrolirano krenuo prema naprijed. Tuivasa je to primijetio i dočekao ga na lijevi kroše. Udarac je sjeo točno u bradu, a Hardy je završio na podu, gdje je prekid došao nakon još nekoliko udaraca.

Lijevi kroše ono je što je donijelo pobjedu i Irene Aldani protiv Jane Kunitskaye. Upravo tim preciznim udarcem u bradu uspjela je Meksikanka poslati Ruskinju na pod, a onda je tamo nakon nekog vremena završiti. Šteta što je Aldana došla preteška na vaganje pa će ova njena pobjeda vrijediti svakako manje nego što bi bilo u regularnim uvjetima.

Glavni program otvoren je pobjedom Seana O'Malleya nad Krisom Moutinhom u borbi koja je prekinuta gotovo na samom kraju. Šteta da sudac Herb Dean nije Moutinhu dozvolio još tih 15-ak sekundi, nakon što je kroz gotovo pune tri runde primio ogroman broj udaraca. O'Malley je izgledao atraktivno i ubojito, no protiv sebe je imao momka spremnog primiti štetu, ali i odgovoriti. Činio se na kraju uzdrman, ali neki dojam je da je trebao biti nagrađen prilikom da završi borbu. Što se tiče O'Malleya, njemu se nema što prigovoriti. Ovo je bila još jedna borba u kojoj je pokazao koliko atraktivan i opasan može biti.

Uvodni program predvodila je borba u kojoj je Max Griffin savladao Carlosa Condita i to prije svega da račun godina, brzine i svježine. Već je odavno jasno kako ovo više nije stari Condit i s ovakvim protivnicima će uvijek imati problema. Michel Pereira i Niko Price odradili su borbu kakva se očekivala, vrlo atraktivnu, ali i neizvjesnu. Puno neizvjesniju nego što bi se reklo po bodovanju sudaca, budući da su oni jednoglasno pobjednikom proglasili Pereiru.

Ilia Topuria savladao je Ryana Halla prekidom pred kraj prve runde borbe koju je bilo teško za gledati, prije svega zbog Hallovih pomalo očajnih pokušaja za odvođenje borbe u parter, a bivši KSW prvak Dricus Du Plessis krasnim je nokautom savladao Trevina Gilesa. Preostale pobjede pripale su Jennifer Maiji, Bradu Tavaresu i Zhalgasu Zhumagulovu.

Gilbert Burns def. Stephen Thompson - jednoglasna sudačka odluka
Tai Tuivasa def. Greg Hardy - TKO (R1 1:07)
Irene Aldana def. Yana Kunitskaya - TKO (R1 4:35)
Sean O'Malley def. Kris Moutinho - TKO (R3 4:33)

Max Griffin def. Carlos Condit - jednoglasna sudačka odluka
Michel Pereira def. Niko Price - jednoglasna sudačka odluka
Ilia Topuria def. Ryan Hall - KO (R1 4:47)
Dricus du Plessis def. Trevin Giles - KO (R2 1:41)

Jennifer Maia def. Jessica Eye - jednoglasna sudačka odluka
Brad Tavares def. Omari Akhmedov - podijeljena sudačka odluka
Zhalgas Zhumagulov def. Jerome Rivera - SUB (R1 2:02)

Linker
11. svibanj 2024 06:45