UFC

Gilbert Burns o Conoru McGregoru u velteru: ‘Učinit će prvaka bogatim i to je jedino što može učiniti‘

Jan 21, 2023; Rio de Janeiro, Brazil; Gilbert Burns (red gloves) before the fight against Neil Magny (blue gloves) during UFC 283 at Jeunesse Arena.,Image: 751007800, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘‘Durinho‘‘ smatra da McGregor ne može parirati najboljim velterašima

Cijela MMA zajednica željno iščekuje povratak Conora McGregora u kavez. ‘‘Notorious‘‘ je izvan kaveza od sedmog mjeseca 2021. godine, a razlog dugog izbivanja leži u teškom prijelomu noge koji je zadobio u meču protiv Dustina Poiriera.

Povratak ćemo dočekati ove godine, negdje tijekom jeseni ili početkom zime. Protivnik će mu biti Michael Chandler, a njih dvojica u ulogama su trenera u ovogodišnjoj sezoni ‘‘The Ultimate Fightera‘‘.

Iako UFC želi ugovoriti taj meč u lakoj kategoriji, Michael Chandler forsira da to ipak bude u velteru, a rado bi se i Conor borio u kategoriji do 77 kilograma. McGregora velter kategorija privlači jer želi ispisati povijest i postati prvakom triju različitih težinskih kategorija.

Conor je titule osvajao u perolakoj i lakoj kategoriji, a niti jedan borac u povijesti UFC-a nije titule osvajao u tri različite kategorije. Ako se pita Gilberta Burnsa, ponajboljeg UFC-ovog velteraša, McGregor nema apsolutno nikakve šanse za ispisati povijest.

‘‘On prvaka u velteru jedino može učiniti bogatim, to je jedina stvar. Nadam se da ću ja biti taj prvak, ali tko god to bude, Colby (Covington) ili Leon (Edwards), dobit će jako puno novca, ali mislim da to neće biti težak meč za njih.‘‘, započeo je Burns, a potom je dodao:

‘‘Ako je McGregor posvećen treningu, ne pije viski, ne radi lude stvari, ako je fokusiran na trening, onda je jako opasno. Mislim da to nije slučaj. Ali to se odnosi na laku kategoriju. U velteru, to je posva druga stvar. Mi smo u velteru svi na 190-ak ‘pounda‘, izrezani. Učestalo se borimo s najboljima na svijetu, a taj tip misli da će doći s jahte i pobijediti mene, jednog od top 5 boraca. Garantiram vam, nema šanse da to učini.‘‘, zaključio je Gilbert.

Bitno je napomenuti da je Burns nekoć bio borac lake kategorije, a puno veće uspjehe polučio je u velteru. Conor McGregor u lakoj kategoriji bio je prvak, a gabaritima se ne razlikuje previše od Burnsa. Ipak, ono najbitnije jest ta posvećenost sportu u koju mnogi sumnjaju trenutno. Sve ćemo saznati u meču protiv Michaela Chandlera.

Linker
04. svibanj 2024 00:04