UFC

Glover Teixeira o borbi Adesanye i Blachowicza: ‘Navijam za to da se netko ozlijedi‘

Glover Teixeira
 screenshot/YouTube
Nakon pomalo nepoštenog preskakanja po pitanju borbe za titulu, Gloveru Teixeiri preostaje čekati

Budući da je za 6. ožujka i UFC 259 dogovorena borba za titulu UFC-ove poluteške kategorije između Jana Blachowicza i Israela Adesanye, Glover Teixeira za sada je ostao bez borbe koju je pobjedom nad Thiagom Santosom zaslužio. To će ga vjerojatno dovesti u status rezerve spomenute borbe, što bi značilo da može do prilike doći već sada, no za tako nešto bi se jedan od sudionika morao ozlijediti.

"Naravno da želim biti rezerva i moram vam nešto priznati. To nije lijepo od mene, nikad nisam navijao za bilo čiju ozljedu, no ovdje navijam da se netko ozlijedi", rekao je uz osmijeh Teixeira za MMA Fighting, dodavši:

"Vratio sam se s odmora i sad ću razgovarati sa svojim menadžerom pa ćemo vidjeti što se može dogovoriti. Status rezerve svakako je mogućnost. Morat ću odraditi puni trening kamp, no to mi je u redu, barem ću ostati aktivan, neću ispasti iz ritma."

Ako ne dođe do ozljede i spomenuta borba se održi, Glover se kao i mnogi pita što će se dogoditi ovisno o kojem ishodu.

"Pitam se što će se dogoditi ako Adesanya pobijediti. Hoće li se braniti pojas u srednjoj ili poluteškoj kategoriji? Ako to znači da moram čekati do lipnja ili čak kolovoza, ne znam što reći, možda sam i spreman na to. Iskreno, trenutno jako malo toga znamo. Blachowiczeva pobjeda bi bila puno bolja za mene i sve ostale. No, što ako Adesanya pobijedi? Vjerojatno će se vratiti u srednju kategoriju i što onda?", s dobrim razlogom se Glover pita.

Svjestan je kako ne bi tako lako ostao bez svoje prilike da je ponešto atraktivniji pokraj mikrofona. No, on je svoj pobjednički niz postigao radnički, što mu na kraju ipak nije bilo dovoljno da ga UFC smatra dovoljno atraktivnom opcijom. Gledajući da mu je 41 godina, nema puno vremena čekati, ali mu isto tako ništa drugo ne preostaje.

"Iskreno, nemam pritisak oko pojasa. To je superborba, takve se događaju i kad nema pojasa pa uvedu nešto poput BMF pojasa. Sve je to zabavna strana i nisam protiv toga. Oni vide poslovnu stranu toga, Dana dobro zna odakle novac dolazi. Iskreno, sve to nas malo stavlja na čekanje, no to je evolucija ovog sporta. Kad sam se ja počeo boriti, sportom su dominirali agresivni borci i nokauti, stil Wanderleija Silve i Chucka Liddella. Ubiti ili biti ubijen. To je ono što sam ja radio u svojim borbama. Nije bilo puno priče. Znao sam biti nokautiran, ali sam išao u to spreman na to, no to danas ne prodaje borbe. Ono što danas prolazi ja jednostavno nemam u sebi i dalje ću se držati stare škole. Paulo Costa dobro radi ono što je potrebno i privlači pozornost. Mislim kako bi Brazilci to trebali raditi. Da sam ja mlad kao on, sigurno bih puno pričao i iskoristio to", svjestan je što mu nedostaje, ali isto tako i da jednostavno nema smisla tome se prilagođavati.

Glover je svojom serijom svakako zaslužio nadam na titulu. Možemo se samo nadati da će mu ga UFC i dodijeliti prije nego bude prekasno.

Linker
20. travanj 2024 11:05