UFC

Glover Teixeira: ‘Spreman sam bio prihvatiti samo borbu za titulu‘

Glover Teixeira
 screenshot (YouTube, UFC)
Za 41-godišnjeg Brazilca nema druge opcije osim borbe koju je posljednim rezultatima zaslužio

Nakon što je za UFC 259 priredbu ugovorena borba između Jana Blachowicza i Israela Adesanye, najveće razočaranje doživio je Glover Teixeira. Brazilski veteran je vjerovao kako je pobjedom nad Thiagom Santosom osigurao svoj drugi napad na titulu te kako će mu on uslijediti u proljeće ove godine. No, UFC je imao druge planove, odabrali su ono što su procijenili kao financijski isplativiju opciju, time doslovno zaustavivši srednju i polutešku kategoriju na neko vrijeme.

Teixeira je na kraju odabran za službenu zamjenu, no zanimljiva priča je to što je njemu prvobitno ponuđen nastup na istoj priredbi, što je on smatrao da nema smisla prihvatiti. No, 6. ožujka bit će na licu mjesta, neovisno o tome kako će se stvari do tada odviti.

"UFC me nazvao i pitali su me želim li se boriti na istom programu. Rekao sam da želim ostati u pričuvi, dodavši kako me ne zanima niti jedna borba osim one za pojas. Tako da sam spreman boriti se protiv prvaka, čak i ako to bude Adesanya, koji je prvak srednje kategorije, to bi mi također bilo isplativo. Ono u što sam siguran je da će moja iduća borba biti za titulu pa čak i ako se to ne dogodi sad", rekao je za AG Fight Teixeira, koji je ušao u puni pripremni kamp te će doći u Las Vegas i odraditi sve obaveze kao da ima ugovorenu borbu.

"Radim sve što je potrebno, dovodim se u stanje potrebno za borbu. Kompliciranije je nego inače, budući da se pripremam za dva borca, no takva je sudbina rezerve. Prihvatiš ono što ti padne u ruku. Vjerujem da bih postao rezerva čak i da to nisam zatražio, zvali bi me budući da sam idući po redu. Meni svakako odgovara održavati ovakvu razinu forme, biti spreman uskočiti u posljednju minutu. Vjerujem u svoja oružja, iako su Blachowicz i Adesanya borci drugačijih stilova, no ja im se mogu prilagoditi", objasnio je kako izgledaju pripreme.

41-godišnji Teixeira trenutno se nalazi unutar niza od pet pobjeda i ovo mu je svakako posljednja šansa za popeti se na vrh. Prvu je imao 2014. godine, no protiv "prime" Jon Jonesa nije mogao, unatoč tome što se hrabro i požrtvovno borio punih pet rundi.

Linker
17. travanj 2024 12:03