UFC

Gregor Gillespie bijesan je na Tonyja Fergusona: ‘Kažeš da je sezona hrvanja, ja sam hrvač!‘

Gregor Gillespie

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Desetorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije navodno ima velikih problema s pronalaskom protivnika

Krajem prošlog tjedna, imali ste prilike pročitati kako je Tony Ferguson odabrao protivnika preko kojeg se nada prekinuti svoj gubitnički niz. Michael Chandler ime je s kojim se ''El Cucuy'' želi obračunati, a prozvao ga je putem Twittera.

''Evo moje kujice!!! Michael Chandler, UFC je prenio tvoju poruku gdje govoriš da ćeš biti spreman za mene u travnju ili lipnju. Izgleda kao da pokušavaš odgoditi to prebijanje koje ti dugujem zbog preskakanja reda. Ovo je sezona hrvanja.'', napisao je između ostalog Tony Ferguson koji smatra kako je Michael Chandler ranije ove godine nezasluženo dobio priliku za napasti pojas prvaka UFC-ove lake kategorije.

''Oh Tony. Samo je nekoliko tipova u ovoj igri, koje uistinu poštujem. Ti si jedan od njih. Samo zbog onog što jesi, ne zbog tvog statusa ili trenutne pozicije u kategoriji. Prebit ću te od prvog do zadnjeg zvona. Moli za milostivog suca. Vidjet ćemo hoće li biti ove borbe.'', ubrzo je uzvratio Michael Chandler.

Gotovo nitko nema ništa održavanja tog meča. Ključno je reći ''gotovo nitko''. Naime, Gregor Gillespie, desetorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije, poprilično je frustriran jer Ferguson proziva Chandlera. Naime, Gillespie se nadao boriti protiv ''El Cucuyja''.

''Upravo sam dobio informaciju od svog menadžera koji mi je rekao da Tony Ferguson neće prihvatiti meč protiv mene. Nakon toga, uočio sam kako Tony proziva je**nog Michaela Chandlera, pritom govoreći kako se radi o sezoni hrvanja. Čovječe, razumi ovo, ja sam hrvač također. Razvaljivao sam Michaela Chandlera na koledžu i razje**t ću i tebe također. Ako tražiš borbu protiv hrvača, prihvati borbu protiv mene.'', poručio je Gillespie putem Instagrama.

Inače, Gregor Gillespie (14-1-0, 7-1 UFC) veliki je talent UFC-ove lake kategorije. Njegov put ka vrhu, usporio je teški poraz nokautom, koji je doživio krajem 2019., protiv Kevina Leeja. Međutim, Gillespie se vratio sredinom 2021. godine, savladavši Carlosa Diega Ferreiru, tehničkim nokautom u drugoj rundi. Gillespieja mnogi vide kao najboljeg hrvača u lakoj kategoriji te kao jednog od najboljih hrvača na cijelom UFC-ovom rosteru. Gregor je uistinu pobijedio i Michaela Chandlera, dok su obojica bili hrvači, tokom studentskih dana. Sam Michael Chandler u jednom od gostovanja na MMA Houru, naveo je Gillespieja kao jednog od najboljih hrvača te generacije.

Sjajni hrvač često navodi kako se nitko ne želi boriti s njim, a to pretjerano niti ne čudi, ako uzmemo u obzir da on trenutno još uvijek ne pripada samom vrhu kategorije, a predstavlja veliku opasnost. Ipak, Gillespie je sve frustriraniji zbog toga.

''Moram se početi penjati u poretku, ali nitko od vas se ne želi boriti protiv mene. Tony, ti i ja smo slobodni. Zadnje nastupe odradili smo s tjedan dana razmaka i od tad smo slobodni. Vrijeme je, brate. Idemo to je**no odraditi. Prozivaš Chandlera jer je sezona hrvanja. Odj**i s tim. Ja sam hrvač.'', dodao je Gregor.

Sve u svemu, Fergusona čeka još jedan težak meč, neovisno o tome bude li njegov protivnik Michael Chandler ili Gregor Gillespie. Četvrti poraz u nizu, mogao bi biti kraj ''El Cucuyja'..

Linker
18. svibanj 2024 14:57