UFC

GSP ima zlata vrijedan savjet za Conora McGregora: ‘Mislio sam da će pobijediti, bio sam vrlo iznenađen‘

Georges St-Pierre
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘On je vrsta borca kojeg gura samopouzdanje i samo tako može pružiti svoje najbolje izdanje‘

Conor McGregor ušao je u borbu s Dustinom Poirierom kao favorit u očima kladionica, ali i dobrog dijela MMA zajednice, no 'The Diamond' je prošlog vikenda u Abu Dhabiju jednom odličnom taktikom i hrabrim nastupom prevario prognoze i upisao najzvučniju pobjedu karijere.

A jedan od onih koji su se prevarili bio je i legendarni Georges St-Pierre. Bivši UFC-ov prvak priznao je da je očekivao pobjedu irskoga borca.

"Mislio sam da će Conor pobijediti, ali sam se prevario. Bio sam vrlo iznenađen. Hoće li zadržati prisebnost pod pritiskom? Mislim da je jedna od Conorovih najvećih snaga to što može nadvladati protivnike pritiskom i svojom prisutnošću. Sve te informacije koje daje mozgu svog suparnika, sva priča i ostale stvari... Puno njegovih protivnika poklekne pod tim pritiskom. Ali Poirier je ostao priseban i dokazao je o koliko se zapravo dobrom borcu radi. Sad će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se Conor vratiti nakon ovog poraza, a vjerujem da to može učiniti. On je vrsta borca kojeg gura samopouzdanje i samo tako može pružiti svoje najbolje izdanje", rekao je GSP tijekom gostovanja na podcastu Michaela Bispinga.

Jedan od najboljih boraca u povijesti na vlastitoj je koži osjetio kako je to izgubiti kad si favorit. Onaj poraz od Matta Serri iz 2007. godine mnogi i danas smatraju najvećim iznenađenjem u povijesti. No, GSP se od tog šoka oporavio i godinu dana kasnije uzvratio američkom borcu. Kako je to uspio i koji savjet ima za McGregora, Georges je otkrio u nastavku zanimljivog razgovora s Bispingom.

"Mislim da se mora preporoditi te u svom treningu i životu promijeniti stvari za koje vjeruje da su uzrokovale njegov neuspjeh. Sve dok vjeruje, nije važno je li to istina ili ne. U mojem slučaju, kada sam izgubio od Matta Serre, trenirao sam vjerujući da sam poražen jer sam ga podcijenio. Možda nisam bio dovoljno prestrašen, možda nisam dovoljno toga uložio u trening - prisilio sam se da u to vjerujem. Možda to i nije istina, ali važno je da on povjeruje u to kako bi na tome mogao izgraditi svoje samopouzdanje. Mora detektirati ono što smatra greškama u prethodnim pripremama i ne smije ih ponoviti", zaključio je St-Pierre.

Linker
20. travanj 2024 15:15