UFC

GSP prokomentirao povratak Nicka Diaza: ‘Mislim da je propustio priliku za zaraditi mnogo novca‘

Georges St-Pierre i Nick Diaz
 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljeni kanadski borac ne vidi smisao Diazove pauze koja je trajala dulje od šest godina

Nekoć veliki rivali Georges St-Pierre i Nick Diaz daleko su od svojih najboljih dana kada su bili na glasu kao ponajbolji velteraši svijeta. GSP je umirovljen već četiri godine, dok se Diaz 25. rujna vratio nastupima nakon više od šest godina pauze. Izgubio je Nick prekidom u trećoj rundi protiv Robbieja Lawlera, a mišljenja oko njegove izvedbe podijeljena su.

Georges St-Pierre ranije ove godine izjavio je kako smatra da je Nick Diaz potratio najbolje godine svoje karijere dugotrajnim izbivanjem iz ringa/kaveza, a nešto slično rekao je i ovaj puta u razgovoru za SportsKeedu.

''Bila je to teška noć za njega jer se vratio nakon šest ili sedam godina. Radi se o puno, puno vremena (izvan borilišta). Nitko se ne može vratiti i biti dobar kao nekoć, barem ne nakon toliko duge pauze. I dalje sam pod dojmom da je Nick propustio priliku za zaraditi mnogo novca jer su njegove najbolje godine iza njega. Djelovao je zahrđalo i zapušteno.'', rekao je Kanađanin.

Činjenica je kako se Nick Diaz s 32 godine udaljio iz borilišta i profesionalnih nastupa te je izbivao sve do svoje 38. godine života. Mnogi borci upravo u tim fazama života proživljavali su svoje najbolje dane. Ipak, Diaz je tako odlučio, a jedino on zna je li to bila dobra odluka.

Inače, Georges St-Pierre i Nick Diaz borili su se 2013. godine te su predvodili UFC 158 priredbu. Kanađanin je slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi borbe i na taj način je obranio svoj pojas UFC-ove velter kategorije. Diaz se nakon toga borio tek 2015. godine protiv Andersona Silve (''No contest) te protiv Robbieja Lawlera krajem proteklog mjeseca.

Linker
19. travanj 2024 20:51