UFC

Gunnar Nelson vratit će se na londonskoj priredbi: Čeka ga ‘Hannibal‘ kojem prijeti otkaz

Gunnar Nelson vs. Alex Oliveira

 Vaughn Ridley/Getty images/Profimedia
Najbolji islandski MMA borac više od dvije godine izvan je natjecateljskog pogona

Početkom prošlog tjedna, imali ste prilike čitati kako se Gunnar Nelson (17-5-1), 8-5 UFC) uskoro vraća nastupima, nakon više od dvije godine izbivanja iz kaveza. 33-godišnji Islanđanin, 2019. godine upisao je dva poraza u nizu. Ipak, poraze su mu nanijeli Leon Edwards i Gilbert Burns, a pogled na trenutnu situaciju u velter kategoriji, govori kako se radi o dvojici ponajboljih boraca unutar kategorije.

Nelson je u porazu od Burnsa, zadobio ozljedu rebara od koje se neko vrijeme oporavio. Nedugo nakon oporavka, Gunni je odradio grappling sparing sa strongmanom poznatim pod nadimkom ''The Mountain''. Radi se o jednom od najsnažnijih ljudi na svijetu, koji teži oko 160 kilograma. Obnovio je Nelson svoju ozljedu rebara i samo dodatno produljio svoju inaktivnost. Međutim, sada je spreman za povratak.

Islanđanin se nastupima vraća u trećem mjesecu, točnije 19. ožujka. Prema navodima MMA Fightinga, protivnik će mu biti Claudio Silva. 39-godišnji brazilsko-britanski borac, nadimka ''Hannibal'', trenutno je u nizu od dva poraza. James Krause savladao ga je drugom polovicom 2020. godine, a Court McGee bio je bolji sredinom prošle godine. Silva je prije toga bio u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a najzvučnija je ona protiv Leona Edwardsa. Međutim, Claudio je Edwardsa savladao sada već davne 2014. godine, a do pobjede je došao podijeljenom sudačkom odlukom. Čak tri i pol godine nakon toga, Silva je izbivao iz kaveza zbog niza raznih ozljeda.

''Hannibalu'' u meču protiv Nelsona prijeti treći poraz u nizu. Mogao bi to biti koban treći poraz za 39-godišnjaka kojem bi onda prijetio otkaz. Međutim, Nelsonu također prijeti treći uzastopni poraz, ali bitno je ponovno naglasiti, kako su dva poraza došla od visokorangiranih boraca velter kategorije. Oba borca posjeduju crni BJJ pojas i lako je moguće da gledamo jedan zanimljiv parteraški obračun u Londonu.

Linker
03. svibanj 2024 19:31