UFC

‘Hajdemo se pos*ati po Jonesu!‘ White isprovocirao ‘Bonesa‘, prvi favorit za izazivača sada je jasan

Jon Jones i Dana White
 Screenshot (YouTube)
Pregovori između Dane Whitea i Jona Jonesa bit će također jedna posebna vrsta borbe

Nije trebalo proći dugo vremena nakon završetka UFC 260 priredbe te borbe Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, da bi krenuli pregovori oko iduće velike borbe, one u kojoj bi novog prvaka napao Jon Jones. I to pregovori koji možda na prvu ruku tako ne izgledaju.

Jones je odmah nakon borbe putem Twittera izrazio svoj interes za okršaj s novim prvakom, a White mu je na konferenciji za medije vratio provokacijom, rekavši kako bi Jones nakon onakve Francisove izvedbe trebao razmišljati o spuštanju u srednju kategoriju. Bivši prvak poluteške kategorije mu je odgovorio gotovo istog trenutka.

"Da idem u srednju kategoriju? Nisam nabacivao svu ovu masu bez razloga", napisao je Jones na Twitteru.

O istom upisu odmah je obaviješten White, koji je vrlo pozitivno reagirao na taj komentar.

"Sviđa mi se kako razmišlja. Nazovi odmah, možemo tu borbu dogovoriti već večeras", rekao je, odmah poslavši Jonesu dodatno upozorenje:

"Derrick Lewis je borba koju trebamo odraditi, ali ako Jon Jones zaista istu želi... Znam da će Derrick Lewis ili netko od teškaša odmah pristati ako ga nazovemo. Ako Jon Jones uistinu želi tu borbu, on zna da ju može dobiti. Ako ju uistinu želi, samo treba uzeti telefon."

Nakon toga je krenuo Twitter monolog Jonesa, koji je krenuo iznositi svoje želje te objašnjavati zašto smatra da zaslužuje veći honorar. Usput je naveo i neke primjere UFC-ovog načina rada koji mu se ne sviđaju.

"Ako nekoga uistinu zanima želim li se boriti, odgovor je da. Ali, isto tako želim biti plaćen. Napustio sam polutešku kategoriju, nabacio veliku količinu mase i neki sad kažu da me je strah? Sve što tražim je da me plate", prvo je što je napisao, dok je konferencija za medije još trajala.

"Zašto borca mora biti strah iste sekunde kad izjavi kako želi biti plaćen onoliko koliko vrijedi. Kakva uvreda! Kad Conor McGregor želi velik novac, to je očekivano. Kad Jon Jones želi novac, njega je onda strah", iduće je što je napisao.

Onda se okrenuo na to što je White izjavio kako je Lewis borba koji namjeravaju ugovoriti Ngannouu, u slučaju da se Jon sam ne javi.

"U redu, Derrick može dobiti borbu. Ne moram žuriti oko odrađivanja velikih stvari. Ja već imam karijeru za Kuću slavnih, sad samo trebam malo kruha", komentar je na Lewisa koji je tako postao, na temelju svega izrečenog, prvi favorit za izazvača.

"Borim se cijeli moj odrasli život, ali nije u redu kad se osjećaš podcijenjen i potplaćen. Nije stvar toga želim li borbu. Raščistimo to, bitno je samo to koliko želim biti plaćen", dodao je Jones.

Sve je završilo objavom na Instagramu, odnosno videom gore spomenute Whiteove izjave uz komentar:

"Kakav sjajan način za promovirati borbu. Idemo se malo posrati po Jonu Jonesu i napraviti da se čini kako ga je strah. Kako se samo usuđuje tražiti ozbiljan novac za ozbiljnu borbu?"

Pregovori između Jonesa i Whitea očito će dugo trajati te biti vrlo naporni, iako se čini kako obojica "pile naopako" i prave se kao da im ta borba nije bitna. Zapravo je obojici itekako stalo da se ona odradi, Jonesu zbog ostavštine (naravno, i financijskog dijela koji toliko spominje), a Whiteu zbog sve zarade i publiciteta koji bi ista donijela. Naravno, isto tako mu je cilj što je manje moguće u istu uložiti, da bi postigao željene rezultate. Tako da možemo biti sigurni kako neće pristati na prvu cifru koju mu Jones iznese nakon što ga napokon odluči nazvati. Bit će tu puno licitacije. Najvažnije je samo da to sve ne zaustavi kategoriju koja bi se mogla pokrenuti na način kako dugo nije. Naime, Ngannou je borac koji se voli boriti često, a već je izjavio kako takav namjerava ostati i kao prvak.

Linker
20. travanj 2024 11:18