UFC

Helwani tvrdi da UFC želi ugovoriti meč Miočića i Jonesa: Poznat je i potencijalni datum borbe

Stipe Miočić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Hrvatsko-američki borac gotovo godinu i pol je izvan kaveza

Moglo bi se reći kako se priča o ugovaranju meča između Stipe Miočića i Jona Jonesa već nepotrebno oduljila. Još u šestom mjesecu, šuškalo se da će se ova dva borca obračunati u devetom mjesecu. Sada je gotovo pa sredina osmog mjeseca, a sve je ostalo samo na nagađanjima.

Nažalost, nikakvih službenih potvrda niti dalje, ali nova nagađanja, odnosno nove glasine dolaze od strane Ariela Helwanija. Vjerojatno najbolji MMA reporter na svijetu tvrdi kako UFC želi upariti Jonesa i Miočića, a prema njegovim navodima, promocija je odabrala i na kojem eventu bi se to dogodilo.

Bio bi to 10. prosinca (12. mjesec), a Jones i Miočić gotovo sigurno predvodili bi UFC 282 event. Ipak, naglašeno je kako je to trenutno samo UFC-ova težnja, ali nikakvi konkretni pregovori nisu odrađeni i velik je upitnik hoće li se borba ugovoriti i hoće li se održati tada.

Radi se o podosta kasnom terminu, a dojam je kako UFC preferira upariti Francisa Ngannoua i Jona Jonesa. ‘‘Predator‘‘ se prema početnim prognozama trebao oporaviti krajem ove ili početkom sljedeće godine i pomalo je nelogično da bi UFC onda toliko čekao da bi na kraju ipak uparili Jonesa s Miočićem.

Naravno, dvije su stvari bitne za istaknuti. Kao što je već rečeno, radi se o glasini. Druga bitna stvar jeste činjenica da ne znamo koliko se uspješno ili neuspješno oporavlja Franics Ngannou i pitanje je kada će biti spreman na povratak. Naravno da se nitko neće buniti ako UFC uistinu upari Jonesa i Miočića na gore spomenuti datum, ali vrijeme je za nekakav konkretan pomak i pomalo frustrirajuće postaju sve ove glasine.

Linker
06. svibanj 2024 15:46