UFC

Henry Cejudo želi uskočiti kao zamjena protiv Seana O‘Malleya za privremenu titulu

  Henry Cejudo  

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Htio je prvotno Meraba, no pojas mu je ipak imperativ

Henry Cejudo se izgleda želi pod svaku cijenu vratiti u utrku za UFC pojas bantam kategorije. Iako je nedavno izgubio od Aljamaina Sterlinga u borbi za pojas, te se trenutno proziva s Merabom Dvalishvilijem, Cejudo je smislio kako bi mogao brže doći do pojasa, barem onog privremenog. Naime, ‘Triple C‘ želi postati zamjena ukoliko se Aljamain Sterling ozlijedi ili radi bilo kakvog drugog razloga otkaže meč protiv Seana O‘Malleya.

Borba Aljamaina Sterlinga i Seana O‘Malleya zakazana je za 19. kolovoz (8. mjesec), no Aljamain je izjavio kako želi prvo utvrditi da je s njegovim tijelom sve u redu, što upućuje na to da se možda ne želi tako brzo ponovno boriti. Tu je svoju priliku očito vidio Henry Cejudo te odmah predložio da bi mogao uskočiti kao zamjena protiv Seana O‘Malleya, ali za privremenu titulu bantam kategorije.

"Ako Aljamain Sterling igra svoje igrice i priča da neće biti spreman, te da mu treba još vremena, hajdemo onda održati borbu između mene i Seana O‘Malleya. To je zapravo i veća borba, te ono što UFC stvarno želi. Iz istog razloga su me zvali kako bih detronizirao Aljamaina Sterlinga" - iznio Henry je prijedlog u svojem YouTube kanalu.

"Da, znam, izgubio sam tu borbu. Podijeljena odluka, no prihvatio sam to, ali i dalje vidim ovdje priliku za mene. Vratio sam se nakon tri godine pauze i izgubio podijeljenom odlukom, te sam sada rangiran kao treći na ljestvici što me stavlja u dobru poziciju. Želim se boriti i protiv Meraba, ali ako se otvori prilika protiv Seana O‘Malleya, ja sam 100% za to." - zaključio je Cejudo.

Cejudo tvrdi da to nije ono što bi inače napravio, ali čak i da se Aljamain ipak odluči boriti u kolovozu, on će biti spreman uskočiti kao zamjena.

Linker
20. travanj 2024 00:17