UFC

Holloway otkazao borbu protiv Volkanovskog samo dan nakon što je ugovorena

Max Holloway vs. Alexander Volkanovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nije dugo trajalo zadovoljstvo zbog ugovaranje treće borbe Volkanovskog i Hollowaya

Sve nas je razveselila najava za borbu koja se prema planovima trebala održati 5. ožujka na UFC 272 priredbi, a koja je ovog tjedna najavljena. Riječ je o borbi za titulu perolake kategorije između Alexandra Volkanovskog i Maxa Hollowaya, ujedno njihovom trećem međusobnom okršaju.

Nakon druge borbe, koju su odradili u ljeto 2020. godine, ostali su razni repovi, odnosno mnogi su smatrali da Volkanovski nije napravio dovoljno za obranu titule, no podijeljenom sudačkom odlukom nakon pet rundi je 33-godišnji Australac to ipak postigao. Mnogi su mislili kako će taj poraz značiti pad kvalitete nastupa za Hollowaya, no "Blessed" se prošle godine vratio s dvije ponajbolje borbe svoje karijere. Protiv Calvina Kattara, a onda i Yaira Rodrigueza, izgledao je besprijekorno i UFC nije imao izbora nego ga još jednom ugovoriti protiv Volkanovskog. On je nakon druge borbe protiv Hollowaya odradio tek jednu borbu, onu u kojoj je titulu obranio protiv Briana Ortege.

Ipak, za sada od te treće borbe neće biti ništa. Tek što je prihvatio borbu i potpisao ugovor za nju, Max Holloway obnovio je ozljedu za koju je bio uvjeren da ju je sanirao te je prisiljen otkazati nastup.

Trenutno nije poznato koliko je ozbiljna Maxova ozljeda, tj. hoće li ona rezultirati samo odgodom borbe ili će Volkanovski ostati na priredbi te dobiti nekog drugog izazivača. Ipak, teško je zaključiti tko bi to mogao biti, budući da većina ostalih boraca iz samog vrha dolazi iza poraza ili nakon dulje pauze. Za vjerovati je kako će se ipak pričekati, u nadi da će Holloway što brže sanirati svoju ozljedu.

Sad je sigurno i tko će biti glavna borba UFC 272 priredbe. To će biti dugo očekivani revanš između Aljamaina Sterlinga i Petra Yana.

Linker
15. svibanj 2024 05:05