UFC

Hookera čeka težak posao pri povratku perolakoj kategoriji, borac s UFC omjerom 8-0

Dan Hooker

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
UFC-ov dugo očekivani povratak u London ukrasit će sjajna borba Dana Hookera i Arnolda Allena

Sjajni rezultati kakve je napravio dok se borio u lakoj kategoriji dovesti će Dana Hookera u puno bolju poziciju unutar perolake kategorije nego što je bio kad je 2017. godine tu kategoriju napustio. To se dokazuje već samim ugovaranjem povratničke borbe u diviziji do 66 kilograma, budući da ga čeka okršaj s Arnoldom Allenom.

28-godišnji Allen (17-1, 8-0 UFC) borac je koji bi do danas vjerojatno napravio puno više da nije bilo raznih ozljeda, zbog kojih je odradio tek osam borbi u šest i pol godina koliko je član vodeće svjetske MMA promocije. U posljednje dvije i pol godine tako ima tek dvije odrađene borbe, od kojih je posljednju imao u travnju prošle godine, kad je savladao Sodiqa Yussufa. Ovaj vrlo dobri borac poprilično kompletnih MMA vještina nalazi se na sedmom mjestu ljestvice izazivača perolake kategorije.

Kao što je već gore navedeno, Hooker (21-11, 10-7 UFC) se vraća u kategoriju nakon što je u lakoj došao korak do prilike za popeti se na vrh, no u najvažnijim borbama karijere je zaustavljen od strane Dustina Poiriera, Michaela Chandlera i Islama Makhacheva. S ta tri poraza u posljednje četiri borbe našao se u nezavidnoj situaciji i odlučio je okušati se u svojoj staroj kategoriji. Kao borac perolake kategorije, ujedno jedan od najviših u promociji, upisao je svojevremeno po tri pobjede i poraza, a napustivši istu je rekao da si više nikad ne želi priuštiti pakao skidanja kilograma za tu kategoriju. No, čini se kako je s vremenom naučio neke tehnike kojima će to napraviti puno bezbolnije i prihvatljivije.

Borba odlazi na UFC Fight Night 204, kojim se UFC 19. ožujka vraća u Europu, točnije u London. Priredbu će predvoditi borba teške kategorije između Toma Aspinalla i Alexandra Volkova. Pretpostavlja se da bi mogla zauzeti poziciju sunaslovne borbe priredbe.

Linker
20. travanj 2024 16:28