UFC

Ilia Topuria saznao ime sljedećeg protivnika: Čeka ga uvjerljivo najteži ispit u dosadašnjoj karijeri

Ilia Topuria

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
Super talentirani borac UFC-ove perolake kategorije pokušat će uskočiti u top 5

Iako Alexander Volkanovski dominantno vlada UFC-ovom perolakom kategorijom, a Max Holloway djeluje nedodirljivo na poziciji prvog izazivača, dojam je da perolaka kategorija napreduje s količinom talenta i sve je više zanimljivih mečeva pri vrhu kategorije.

Arnold Allen 15. travnja (četvrti mjesec) borit će se protiv Maxa Hollowayja, a Yair Rodriguez kasnije ove godine borit će se za titulu protiv Alexandera Volkanovskog. Osim Allena i Yaira, još je nekoliko nadolazećih boraca koji pucaju na sam vrh.

Jedan od njih svakako je Ilia Topuria (13-0, 5-0), neporaženi gruzijsko-španjolsi borac koji je četiri od svojih pet UFC pobjeda upisao prekidom. Posljednju pobjedu upisao je u 12. mjesecu prošle godine, a ‘‘submissiono‘‘ u drugoj rundi porazio je Brycea Mitchella.

Topuria je trenutno deveti u poretku izazivača, a pobjedom u sljedećem nastupu mogao bi uskočiti u top 5. Naime, Josh Emmett (18-3-0, 9-3 UFC) bit će njegov idući protivnik. Emmett je trenutno peti u poretku izazivača perolake kategorije, a u drugom mjesecu ove godine borio se za titulu privremenog prvaka. Yair Rodriguez porazio ga je u tom meču, a Emmett je prije toga bio u seriji od pet uzastopnih pobjeda.

38-godišnji Josh osjetno je iskusniji borac od Topurie i predstavljat će mu najteži dosadašnji test. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će nastup pružiti 26-godišnji Topuria, ali morat ćemo ipak pričekati još neko vrijeme da saznamo.

Emmett i Topuria borit će se tek 17. lipnja (šesti mjesec), a njihova borba predvodit će UFC Fight Night 227 event. Lokacija održavanja tog eventa zasad nije poznata.

Linker
20. travanj 2024 08:42