UFC

Iskustvo je ipak prevladalo! Vitor Petrino poklonio ‘giljotinu‘ Anthonyju Smithu, ovaj ju iskoristio i nanio mu prvi poraz u karijeri

Anthony Smith

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Petrino je u meč ušao kao neporažen borac, no podosta neinteligentnim potezom uništio si je neporaženi omjer

U sklopu noćašnje UFC 301 priredbe gledali smo jedan istinski sudar generacija. 26-godišnji neporaženi Vitor Petrino dobio je priliku protiv Anthonyja Smitha nakon što je u UFC-u ostvario četiri pobjede, a posljednju je upisao protiv Tysona Pedra u drugom mjesecu ove godine.

S druge strane, Anthony Smith je u ovaj meč ušao iz poraza prekidom, i to od Khalila Rountreea. U posljednja četiri meča je tri puta poražen, a jedinu pobjedu upisao je protiv Ryana Spanna na ljeto prošle godine. Ovo mu je bio čak 22. nastup za UFC, a mladi Petrino je preko njega pokušao doći na korak bliže samom vrhu kategorije.

Pomalo rezervirano su obojica otvorili meč, a zatim su ‘‘kickovima‘‘ počeli ispitivati snage jedan drugome. Petrino je pritiskao, bacao je snažne udarce, dok je Smith ‘‘low kickovima‘‘ pokušao spriječiti Petrina da ide naprijed. Petrino je uz kavez pokušao srušiti Smitha, no ušao je jako loše što je Smithu otvorilo mogućnost da mu uhvati vrat i zaključa ‘‘giljotinu‘‘.

Smith je uhvatio poklonjenu ‘‘giljotinu‘‘, a Petrino nije imao drugog izbora nego tapkati. Podosta lagano je Petrino dao Smithu prostor da mu ovo učini, a ovom prilikom je i doživio svoj prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

Linker
15. svibanj 2024 01:34