UFC

Isplivali datum i vjerojatna lokacija borbe Charlesa Oliveira protiv Justina Gaethjea

Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty images/ProfimediaO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Charles Oliveira mogao bi dobiti priliku drugu obranu titule odraditi kod kuće u Brazilu

Borba za koju se očekivalo da će se uskoro dogovoriti sve je bliže tome da postane i službena, nakon što je Brett Okamoto putem društvenih mreža otkrio informaciju koju je dobio direktno od Dane Whitea. Naime, Charles Oliveira i Justin Gaethje borit će se na UFC 274 priredbi, koja se održava 7. svibnja.

Lokacija za tu priredbu nije još otkrivena, no već se neko vrijeme govori o tome kako se planira Brazil. Uostalom, za istu priredbu već je potvrđena borba Glovera Teixeira protiv Jirija Prochazke i tada se također govorilo o tome kako će najstariji UFC prvak imati priliku titulu poluteške kategorije braniti kod kuće. Pretpostavlja se kako UFC još uvijek čeka vidjeti kako će se idućih tjedana razvijati situacija s pandemijom i eventualnim mjerama.

Ovaj rasplet se zapravo očekivao, unatoč tome što je Oliveira otvoreno izražavao nadu da će se boriti protiv Conora McGregora. Irac svakako još uvijek nije spreman na povratak, a Gaethje se u tom slučaju čini kao najbolja opcija, posebno nakon onoga što je napravio u UFC 268 borbi protiv Michaela Chandlera. U posljednjih šest borbi poražen je tek od Khabiba Nurmagomedova, kad je u listopadu 2020. godine neuspješno napao titulu prvaka po prvi put.

Oliveira je trenutno unutar sjajnog niza od čak deset pobjeda, unutar kojeg je titulu osvojio te ju do sada jednom uspješno obranio. Još impresivnije zvuči podatak da u cijelom tom nizu jedino Tonyja Fergusona nije savladao prekidom. Gaethje je u istom uspio, ali tek u završnici pete runde njihove borbe.

Vjerujemo da bi ovih dana borba trebala biti službeno potvrđena, a onda bismo mogli i saznati koji od ova dva okršaja za titulu će preuzeti poziciju glavne borbe priredbe.

Linker
21. travanj 2024 10:37