UFC

Israel Adesanya neće nabacivati masu, protiv Blachowicza će se boriti na svojoj normalnoj težini

Israel Adesanya
 screenshot(YouTube)
Trener Israela Adesayne, Eugene Bareman, otkrio je neke zanimljive detalja s priprema za UFC 259

Preostalo je još nešto više od mjesec dana do 6. ožujka i UFC 259 priredbe te velike međusobne borbe dva trenutna UFC prvaka, Israela Adesanye i Jana Blachowicza. Poljak će tim putem braniti titulu poluteške kategorije, dok se Adesanya po prvi put diže u višu diviziju i njemu će to svakako biti nešto novo.

Kad borci mijenjaju kategoriju, često pokušavaju povećati svoju mišićnu, ali i ukupnu masu. U slučaju Adesanye, koji ne napušta za stalno svoju originalnu diviziju, to neće biti slučaj. Zašto su se odlučili na takav pristup, otkrio je njegov trener Eugene Bareman u razgovoru za TVNZ.

"Israel neće nabacivati nikakvu dodatnu masu. Znanost dodavanja mase pri mijenjaju kategorije neće biti faktor u ovoj borbi jer smo odlučili kako u nju idemo na normalnoj težini, onoj s kakvom Israel zapravo inače hoda. Vjerujemo kako će nam to dati prednosti potrebne za pobjedu, puno više nego što bi bilo u slučaju dodatne mišićne mase. Ne vidim kako Israel, uz koliko god vremena ili koliko god mase nabaci na sebe, može biti snažniji od Jana. Ne mislim da je to bilo kako moguće. Odlučili smo da mu onda nećemo pokušavati parirati na tom polju, nego ćemo iskoristiti vrijeme za još bolje izbrusiti naše prednosti", otkrio je planove Bareman.

Na te namjere povezao je i jednu zanimljivu teoriju, odnosno kako Adesanya može postati neupitno najbolji borac svijeta. Glavna stavka toga je ne birati protivnike niti se prilagođavati kategorijama, nego dokazati kako uz svoju standardnu konstituciju možeš savladati sve prepreke.

"Ovo je zapravo ultimativan izazov. Moraš biti spreman za veće i snažnije protivnike, jednako kao i za one manje. Ako želiš biti najbolji borac na svijetu, to je tako. Niti jedan od prvaka ne može reći da je najbolji borac na svijetu, nego je tek najbolji borac svoje kategorije. Jako malo boraca imalo je priliku reći da su uistinu najbolji na svijetu, bez obzira na diviziju. Israel želi biti upravo to i spreman je prihvatiti izazove koji bi ga do toga doveli", dodao je.

Ako Adesanya za ovu borbu ne bude morao skidati kilograme, moglo bi doći do toga da Blachowicz bude i desetak kilograma teži od njega. Nerijetki su teškaši koji od vaganja do borbe vrate i do desetak kilograma, a Poljak bi mogao biti jedan od njih.

Linker
21. travanj 2024 05:07