UFC

Israel Adesanya se osvrnuo na potencijalnu borbu sa zvijezdom velter i srednje kategorije: ‘Sviđa mi se, no postoje i veće ‘ribe‘!‘

Israel Adesanya

 CHANDAN KHANNA/AFP/PROFIMEDIA Chandan Khanna/afp/profimedia
Posebnu pozornost skreće na jednu borbu UFC 290 eventa

Israel Adesanya strpljivo čeka svoj sljedeći veliki izazov. Dvostruki UFC prvak u srednjoj kategoriji konačno je pobijedio svog najvećeg rivala u borilačkim sportovima Alexa Pereiru u svojoj posljednjoj borbi na UFC-u 287 u travnju (četvrti mjesec). Nakon što je gubio rezultatom 0:3 u korist Pereire na kikboks i MMA natjecanjima, Adesanya je nokautirao "Poatana" u drugoj rundi njihovog četvrtog ukupnog susreta i MMA revanša.

Adesanya je vratio svoje prijestolje srednje kategorije senzacionalnim prekidom, dakle, ostavivši sagu o Pereiri iza sebe - za sada - dok bivši prvak kreće u polutešku kategoriju. Očekuje se da će sljedeći izazivač naslova u srednjoj kategoriji biti pobjednik meča Roberta Whittakera protiv Dricusa Du Plessisa na UFC-u 290 8. srpnja (sedmi mjesec).

Međutim, najbolje rangirani kandidat u velter kategoriji Khamzat Chimaev stalno je "zadirkivao" ne samo povratak u srednju kategoriju, već i interes za borbu protiv Adesanye. Dok "The Last Stylebender" i dalje cilja na meč s Du Plessisom, sviđaju mu se opcije koje ima ispred sebe.

“Vjeruj mi, ne bojim se nikoga na ovoj j***noj planeti. Pogodite što, volim izazove. [Chimaev] predstavlja nešto jedinstveno, već sam vidio hrvače. To je velika borba i zato mi se to sviđa, ali on ima Kamarua [Usmana] i nakon toga će vjerojatno ići na naslov [ako pobijedi]. Postoje i veće ribe, bit ću na UFC 290 i vidjet ću kakvo je stanje. Ne s Robom, s Du Plessisom.”

Meč između Usmana i Chimaeva trenutačno nije služben, ali ga je spominjao predsjednik UFC-a Dana White. Oba ​su borca pokazala svoj interes za uparivanjem, a čini se da je jedina nepredviđena točka težina u kojoj bi se to dogodilo.

Trenutačni Chimaevov problem jest njegovo ogromni promašaj od 7,5 "pounda" prije njegove posljednje zakazane borbe s Nateom Diazom u velter kategoriji u rujnu (deveti mjesec) prošle godine. Nesreća je uzrokovala potpunu promjenu na vrhu karte, što je naposljetku dovelo “Borza” do pobjede u prvoj rundi protiv Kevina Hollanda u "catchweightu" do 180 "pounda."

Linker
14. travanj 2024 08:49