UFC

Israel Adesanya: ‘Vettori je u zabludi, poraz protiv mene vidi kao svoju najveću pobjedu‘

Israel Adesanya
 MediaPunch/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sve su veće tenzije pred veliki revanš koji će predvoditi UFC 263 priredbu

Između Israela Adesanye i Marvina Vettorija povijest je ogleda iz 2018. godine, koji je današnjem prvaku pripao podijeljenom odlukom sudaca. Bila je to borba u kojoj je Adesanya prve dvije runde bio konkretniji borac, dok je Vettori u trećoj odradio sjajan posao zahvaljući pritisku i kondicijskoj spremi. Činjenica da je jedan sudac Talijanu dao prvu rundu dovela je do podijeljene odluke, ali i do toga da Vettori sve od tog dana tvrdi kako je pobjeda trebala pripasti njemu.

To sve dovelo je do motivacije velikim dijelom zaslužne za njegov pobjednički niz vrijedan napada na titulu. I dok je isti ostvarivao, Adesanya mu je cijelo vrijeme bio na pameti, a otkako je postao prvak i dijelom verbalnih akcija. Sva prozivanja napokon će Vettori dobiti priliku pretvoriti u djelo, protiv borca koji je zapravo na većinu toga ravnodušno reagirao.

"Ne uzbuđuje me to niti iritira, zapravo mi je intrigantno. Intrigantno mi je kako netko može toliko biti u zabludi. No, to je sad iza nas. Prošlo je i ostavio sam iza sebe. Očito je da on nije pa me intrigira kako se netko u vezi poraza može držati kao da mu je to najveća pobjeda", prenio je prvakove riječi MMA Weekly.

I dok smo spomenuli kako je poraz iz prve borbe bio motivacija za Vettorija, motivacija za Adesanyu pojavila se u pravo vrijeme. Dok je naočigled ignorirao prozivanja, u njemu se skupljala želja da pobjeda u drugoj borbi uz sebe ostavi i značajnu poruku.

"Želim ga školovati pet rundi, od zvona do zvona, u svakoj situaciji. Na ogradi, na podu, na nogama. Želim da me na kraju borbe pogleda uz spoznaju kako sam bolji borac od njega. I kako ću to uvijek biti", djeluje Israel izuzetno motivirano.

Vettorijev niz ga ne impresionira. Zapravo, smatra kako nije vrijedan spomena u usporedbi s onim što je on za to vrijeme napravio.

"Ako stavite naše rezultate jedno pored drugog, od vremena kad smo se borili do danas, ja mogu navesti samo dva njegova protivnika vrijedna spomena. To su Jack Hermansson i Kevin Holland. Pogledajte listu onih protiv koga sam se ja borio, svi ih mogu nabrojati jer su to poznati i rangirani borci. Opasni borci, a ne neki bezimeni prolaznici. Tako da, znam da sam bolji. Napredovao sam, zbog toga sam ja prvak, a on ne", zaključio je na kraju borac koji će tražiti treću uspješnu obranu titule prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Linker
19. travanj 2024 09:38