UFC

Jan Blachowicz nakon još jedne ‘autsajder‘ pobjede: ‘Mislio sam da će biti brži od ovog‘

Jan Blachowicz
 screenshot (YouTube, UFC)
Odmah nakon pobjede nad Israelom Adesanyom, Jan Blachowicz iznio je dojmove sa svoje velike borbe

Deveti put u posljednjih deset borbi koje je odradio u UFC-ovom Octagonu, Jan Blachowicz u isti je ušao kao autsajder. Tijekom tog istog niza, u osam od tih devet borbi je slavio, posljednji put jutros, kad je savladao Israela Adesanyu te tako obranio titulu UFC prvaka poluteške kategorije.

Vrhunski je Poljak odradio posao, posebno u posljednje dvije runde, a nakon borbe je razgovarao s Joeom Roganom, koji ga je pitao što ga je kod Adesanye iznenadilo, odnosno je li zapravo dobio borbu kakvu je očekivao.

"Mislio sam da će biti brži, ali i da slabije udara. Dakle, nisam mislio da toliko jako udara, ali bio je sporiji nego što sam vjerovao da je", kratko je rekao Jan, da bi onda objasnio ono što je presudilo borbu, rušenja koja je izveo u posljednje dvije runde:

"Znao sam da ću ga u određenom dijelu borbe srušiti i biti bolji od njega. Veći sam i snažniji, a i znali smo da na podu nije tako dobar kao ja. Trebalo je samo dočekati priliku, pravi trenutak. U početku borbe je bio brz i osjetio bie kad sam ga namjeravao srušiti, no čim se umorio sam pronašao svoje prilike. Plan je bio više koristiti lijevu ruku i isto tako više ga pogađati direktom te raditi pritisak. No, znate da je taktika jedno, a sama borba drugo. Mislim da sam mogao raditi više boksa."

Mnogi će Jana nazvati spasiteljem dvije kategorije, budući da Adesanya nije osvojio titulu, čime bi vjerojatno usporio polutešku ili srednju kategoriju. Israel se ovako vraća u svoju originalnu diviziju, gdje će vjerojatno čekati pobjednika borbe Roberta Whittakera i Paula Coste, dok je za Jana lako pretpostaviti što mu slijedi.

"Mislim da je Glover Teixeira idući. On je to u potpunosti zaslužio i želim se boriti protiv njega. Nije toliko mlad i nema puno vremena, a želim se boriti dok je u dobroj formi. No, isto tako se sad želim malo odmoriti i družiti s obitelji. Ako je spreman malo pričekati, on je svakako idući", pošteno je najavio.

Upitan je još je li se trenutno osjeća najbolje u karijeri, odnosno misli li da je upravo ovo trenutak u kojem se nalazi na vrhuncu.

"Htio sam ga nokautirati i tada bih se osjećao još bolje, no jako sam sretan zbog ove pobjede jer je on jedan od najboljih na svijetu. Sad ću ja biti jedan od najboljih na svijetu. Prvi sam koji ga je pobijedio i to je dobar osjećaj. Imam veliki respekt prema njemu jer je sjajan borac i sjajna osoba, čast mi je bilo boriti se protiv njega. I vjerujem da sam sad napokon zaslužio malo respekta", dodao je još 38-godišnji Poljak čija sportska priča može biti primjer svima koji namjeravaju prerano odustati. On je osobno bio na rubu otkaza iz UFC-a, a onda je krenula serija koja ga je dovela na tron.

Linker
20. travanj 2024 11:08