UFC

Jan Blachowicz o borbi protiv Aleksandra Rakića: ‘On je dobar izbor za idućeg protivnika‘

Jan Blachowicz

 Screenshot (youtube, Ufc)
Donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije osvrnuo se na moguće protivnike u idućem nastupu

Točno mjesec dana prošlo je od UFC 267 priredbe, u sklopu koje je Jan Blachowicz izgubio svoju titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Poljak je bio favorit protiv Glovera Teixeire, no Brazilac je neočekivano lako došao do pobjede submissionom (RNC) u drugoj rundi borbe.

38-godišnji Blachowicz ne očajava previše i već gleda prema idućim nastupima te kako se što prije vratiti u konkurenciju za napasti pojas. Anthony Smith jedan je od boraca koji je neposredno nakon Janova poraza, najavio kako će upravo on biti idući Poljakov protivnik.

''Sviđa mi se borba protiv Jana Blachowicza. Iste noći (nakon Janova poraza protiv Glovera) predložili su mi tu borbu, on se želi uskoro boriti. Ja nisam teško ozlijeđen, ako riješimo infekciju, bit ću spreman i za veljaču. Sviđa mi se ta borba i taj tip. Želim i revanš s Rakićem, ali mislim da on to ne želi. Ne zamjeram mu ako se on želi boriti s nekim drugim također.'', rekao je Smith početkom studenog u MMA Houru.

Američki borac dodao je kako nikada u karijeri nije odbio borbu, a zatim je dodatno pojasnio zašto ga meč protiv Blachowicza zanima više nego revanš protiv Rakića.

''Jeste, pomalo jeste borba protiv Jana zanimljivija nego ona protiv Rakića. Radi se o zabavnijoj borbi. Ja želim doći do titule. Rakić je bio moj put do tamo, odmah je iza Jirija. Jan Blachowicz nudi sve to, a sviđa mi se taj tip i mislim da je stilski bolji za mene. Već sam rekao ovo, Rakić je stilski najgori protivnik za mene u cijeloj kategoriji, ali vjerujem da mogu pobijediti i u toj borbi. Jan Blachowicz s druge strane dobar je za mene.'', zaključio je tada ''Lionheart''.

Ipak, sve su glasnija šuškanja kako će upravo Aleksandar Rakić biti idući protivnik Jana Blachowicza, a donedavni prvak samo je pojačao ta nagađanja sinoćnjim gostovanjem u MMA Houru. Naime, Poljak je definitivno otpisao mogućnost borbe protiv Anthonyja Smitha.

''Ne mogu ti reći s kim se borim, ali mogu ti reći da se neću boriti protiv Anthonyja Smitha.'', Jan je rekao Arielu Helwaniju.

Blachowicz je dodao kako ne bira on protivnike te da mu iz UFC-a nikada nisu niti predložili Smitha.

Ariel Helwani nadovezao se na te navode te je upitao Blachowicza je li onda Rakić idući protivnik.

''Možda. On je dobar borac, jak je. Svi borci unutar Top 10 u UFC-u sjajni su borci i čast mi je boriti se protiv svih njih. Rakić je dobar izbor za iduću borbu.'', odgovorio je Jan uz smiješak na licu koji otkriva da je Rakić vrlo izgledno njegov sljedeći protivnik.

Srpski borac podijelio je Blachowiczevu izjavu putem Twittera, no nije bio naročito rječit. ''Emoji'' rakete bio je sve što je Rakić postavio u svojoj objavi, a čini se kako ćemo ovaj meč uistinu gledati u prvom kvartalu iduće godine.

Linker
23. travanj 2024 15:11