UFC

Jan Blachowicz o Prochazki: ‘Mislim da bi se on prvo trebao boriti protiv Rakića‘

Jiri Prochazka i Aleksandar Rakić
 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak poluteške kategorije smatra kako češki borac treba još jednu pobjedu

Devet dana preostalo je do UFC 267 priredbe koju će predvoditi Jan Blachowicz i Glover Teixeira. Radi se o borbi za prvaka poluteške kategorije, a Poljak Blachowicz tražit će svoju drugu obranu titule. Brazilac Teixeira u kavez će ući s napunjene 42 godine i ovo mu je gotovo sigurno posljednja prilika za osvojiti UFC-ov pojas.

Jan Blachowicz ususret nadolazećem nastupu gostovao je kod Ariela Helwanija u MMA Houru te je izjavio kako očekuje najboljeg Glovera do sada. Međutim, tokom razgovora, Helwani je upitao aktualnog prvaka što misli o Jiriju Prochazki koji ima ulogu zamjene ukoliko netko od aktera glavne borbe večeri otkaže svoj nastup.

''Da, ima odlične borbe. Gledao sam njegove borbe i prije UFC-a te sam znao da je stvarno dobar borac. Borit ćemo se u budućnosti. Nećemo trebati zamjenu u ovoj borbi. Prošao sam sparinge i najgori dio priprema. Spreman sam i zdrav sam, a mislim da je i Glover. Ako bude potrebe, spreman sam i za Prochazku također.'', započeo je Blachowicz.

Jiri Prochazka unutar UFC-a odradio je samo dvije borbe, no sjajnim nokautima slavio je protiv Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa. Unatoč samo dva nastupa, izgledno je kako će upravo on biti idući izazivač. Blachowicz smatra kako bi Prochazka ipak trebao odraditi još jedan meč.

''Ja bih upario Jirija i Rakića, a pobjednik bi bio idući izazivač za titulu. No, ja sam samo borac, a ne matchmaker i koga god mi ponude, prihvatit ću.'', objasnio je Jan.

Mnogi se zapravo i slažu s Blachowiczem i prava je šteta što Prochazka i Rakić nisu također upareni na nadolazećoj priredbi, ili makar na nekoj od onih koje nas čekaju do kraja ove godine.

Linker
12. travanj 2024 18:24