UFC

Jedan od najatraktivnijih boraca svijeta ‘riješio‘ vojni rok i vraća se u UFC

Cub Swanson vs. Doo Ho Choi
 Screenshot
Čak i ranije nego što se očekivalo, svoj povratak u Octagon upisat će Doo Ho Choi

UFC će bez nastupa korejskog borca perolake kategorije, Doo Ho Choija, ostati samo tijekom protekle 2020. godine. Naime, iako se očekivalo da bi zbog odrađivanja vojnog roka mogao izostajati duže, čini se kako je popularni borac uspio dogovoriti povratak u Octagon već u narednim mjesecima.

Trenutno nije poznato znači li to da će nastaviti odsluživati vojni rok, ali uz dozvolu treninga i nastupa izvan svoje domovine ili je u potpunosti razriješen dužnosti, no informacije iz Južne Koreje govore kako je riješio probleme i da bi se ove godine trebao ponovno boriti te pokušati prekinuti neugodan niz od tri poraza. No, isto tako vrijedi spomenuti kako je uz te poraze svaki put nagrađen bonusom za borbu večeri.

29-godišnji Choi (14-4, 3-3 UFC) u promociju je stigao s reputacijom velikog nokautera, a to je potvrdio u prve tri borbe, kad je u sve tri slavio upravo navedenom metodom, uz dodatak da je ukupno u Octagonu proveo manje od pet minuta. Nakon toga je uslijedio rat protiv Cuba Swansona, proglašen najboljom borbom 2016. godine, a ista se svrstava i među najuzbudljivije borbe u UFC povijesti. Nažalost po njega, naredne poraze je doživio od Jeremyja Stephensa i Charlesa Jourdaina, no svaki put je oduševio svojim stilom borbe i fanovi su ostali razočarani kad je uslijedio "poziv domovine." Isti su se uplašili kako bi to moglo značiti izostanak čak i do tri godine, što je isto učinilo Chan Sung Jungu, no očito je "Korean Superboy" uspio riješiti nešto na vlastito zadovoljstvo, ali i zadovoljstvo svih koji uživaju u njegovim borbama.

Informacije govore kako bi svoju iduću borbu trebao odraditi u srpnju, što bi na kraju bilo 19 mjeseci od posljednjeg nastupa. To ipak nije tako strašno kako se prvobitno očekivalo.

Linker
19. travanj 2024 02:46