UFC

Jedina UFC borkinja s pobjedama u tri kategorije vraća se u onu najnižu

Jessica Andrade

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako je u muha kategoriji izgledala vrlo dobro, Jessica Andrade ipak se vraća kategoriju niže

Samo tri borbe trajala je Jessica Andrade (22-9, 13-7 UFC) u muha kategoriji. Dovoljno da izbori priliku boriti se za titulu protiv Valentine Shevchenko,ali i da procijeni svoje šanse te odluči koja je prava kategorija za nju. Osim uvjerljivog poraza koji joj je nanijela Valentina Shevchenko, upisala je Andrade dvije vrijedne pobjede, no možemo pretpostaviti kako nije bila zadovoljna svojim nastupima.

Do tog zaključka dovodi nas njena odluka da karijeru nastavi u kategoriji iz koje je u muhu prešla, slamka kategoriji čiji je bila prvakinja. Nažalost po nju, vrlo kratko, budući da je titulu Rose Namajunas oduzela u svibnju 2019. godine, a već tri mjeseca kasnije otišla je istu braniti u Kinu, gdje je završila nokautirana od strane Weili Zhang.

Kako je Rose, koja ju je u međuvremenu u revanšu savladala, ponovno prvakinja, tako se otvara prilika za eventualnu trilogiju, no ne sumnjamo da bi i revanš protiv Kineskinje bila borba koja ju zanima. Svakako je vidjela veću perspektivu do novog uspona na tron doći u kategoriji kojom je već imala priliku vladati, posebno nakon što je upoznala kvalitetu i mogućnosti Valentine Shevchenko.

Ugovorila je tako Andrade borbu za UFC-ov Fight Night koji će se održati 23. travnja. Na za sada još uvijek nenavedenoj lokaciji suprotstavit će joj se Amanda Lemos (11-1-1, 5-1 UFC). Riječ je o njenoj sunarodnjakinji koja je UFC karijeru započela neuspješnim nastupom u bantam kategoriji, da bi se onda spustila u slamku, gdje je naredala pet pobjeda. To je ovu borkinju dovele do desete pozicije na službenoj ljestvici izazivača najbrojnije, ali svakako i najzanimljivije UFC-ove ženske divizije.

Andrade, koja je svoju UFC karijeru također započela u bantamu te koja je jedina borkinja s UFC pobjedama u tri različite kategorije, ovom će borbom tražiti svoj povratak "u mix". Ne sumnjamo kako bi je trijumf odmah vratio na otprilike istu poziciju na kojoj je bila kad je kategoriju napustila, svakako u Top 5. No, to je ono čemu teži i njena protivnica.

Linker
30. travanj 2024 22:22