UFC

Jim Miller za sada nema namjeru stati: ‘Ne očekujte da ću se ovog vikenda umiroviti‘

Jim Miller
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov rekorder realno gleda na skorašnje umirovljenje, no to se neće dogoditi ovog vikenda

Malo je boraca koji nisu nikad došli do borbe za UFC titulu, a da ih možemo s pravom zvati legendama ili ikonama najveće svjetske MMA promocije. Jedan koji takvoj grupi ipak pripada je Jim Miller, borac koji će ovog vikenda po rekordni 38. put ući u Octagon. Teško je nabrojati sva velika imena s kojima se u karijeri susreo, ali pokušat ćemo neke koje je tijekom iste pobijedio. Duane Ludwig, Gleison Tibau, Melvin Guillard, Clay Guida, Danny Castillo te prije svih Charles Oliveira i dva puta Joe Lauzon na vrhu su tog popisa.

Svakako vrijedi napomenuti da je Miller cijelo vrijeme član lake kategorije, da ga se nikad nije vezalo uz doping, da nikad nije premašio granicu kategorije na vaganju i da njegova karijera nema apsolutno nikakvih repova. Čak se od 2016. godine i dalje bori unatoč lajmskoj boreliozi, neizlječivoj bolesti koju tek lijekovima i terapijama uspijeva držati pod kontrolom. Ali, nastavlja karijeru, a tako će biti i nakon ovog vikenda, unatoč tome što je njegov protivnik, debitant Erick Gonzalez rekao kako vjeruje da će njihova borba ujedno za Millera biti posljednja.

"On ima krive informacije. Svakako će moje umirovljenje doći. To je odluka koju zrela osoba treba donijeti i ja sam potpuno miran po pitanju toga. 38 mi je godina, što me čini poprilično starim za ovu kategoriju. Odgovorno je svakako pripremiti se za to i ne iznenaditi se kad dođe vrijeme prestati. Već par godina mi je u potpunosti u redu razgovarati o tome. Već sam 2016. bio blizu mirovini, kad sam obolio i nisam znao kako se nositi s tim. Ali, i dalje mogu prestati kad god želim. Onaj najteži dio sam odradio. Ono u što sam siguran je da se to neće dogoditi ovog vikenda. To vam garantiram", rekao je Miller, koji je nedugo prije otkrio jednu želju.

Kako je on borac koji je nastupio na UFC 100 i UFC 200 priredba, neki cilj mu je naći se na UFC 300 programu. Gledajući trenutni slijed održavanja priredbi, ona bi mogla doći u proljeće 2024. godine. Trenutno je teško procijeniti koliko je moguće da će se Miller do tada zadržati u UFC-u, ali svakako ga ne smijemo niti otpisati. Borbu po borbu. Tko zna, možda uspije ostvarivati dovoljno pobjeda da se zadrži na rosteru. Ova subotnja bi mu, nakon dva poraza u nizu, svakako jako dobro došla.

Linker
22. travanj 2024 01:52