UFC

Jiri Prochazka odgovorio na izazov koji mu je uputio Thiago Santos

Jiří Procházka
 Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Vrlo mudro i smisleno odgovorio je češki nokauter na izazov koji mu je "Maretta" uputio

Nekoliko tema prošli su novinari s Thiagom Santosom, nakon što je Brazilac proteklog vikenda upisao pobjedu nad sunarodnjakom Johnnyjem Walkerom. Budući da je prekinuo niz od tri poraza, jedna od tema bilo je protiv toga bi se iduće volio okušati. On je izjavio da bi, kad bi mogao otvoreno birati, to svakako bio Jiri Prochazka, budući da ga je Čeh oduševio svojim načinom borbe.

Prochazka, koji je nakon samo dva UFC nastupa došao u poziciju vjerojatnog idućeg izazivača, pratio je što se događa, a nakon što je Thiago završio Twitter raspravu s Aleksandrom Rakićem, odgovor je odlučio ostaviti on sam. Odradio je to također putem te iste društvene mreže.

"Hvala ti na ponudi, no ja se trenutno pripremam za Blachowicza ili Teixeiru, borce koje poznaješ jako dobro", napisao je Prochazka, referirajući se na borbe koje je Santos odradio protiv spomenutog dvojca. Od Teixeire je izgubio prošle godine, u borbi kojom je Brazilac izborio poziciju izazivača, dok je Blachowicza savladao nokautom u veljači 2019. godine. Poljaku je to ujedno jedini poraz u posljednjih deset nastupa.

Odgovorom na ovu prozivku Prochazka je otišao svakako dalje nego po pitanju Aleksandra Rakića, na čiju niti jednu od brojnih prozivki nije odgovorio na bilo koji način. Tek je jednom natuknuo kako ga ne zanimaju borbe s niže rangiranim borcima, time se vjerojatno referirajući na raniju Rakićevu izjavu, nakon prozivke s njegove strane. Nakon te Rakićeve izjave Jiri je nokautom savladao Dominicka Reyesa, dok je Rakić bio bolji od Santosa, a novinari koji slažu UFC-ov ranking bili su više impresionirani završnicom češkog borca pa je tako on pretekao Rakića na poretku, prema tome i po prioritetu borbe za titulu.

Iz posljednjih Rakićevih izjava dobili smo dojam kako se on pomirio sa situacijom u kojoj će Jiri imati prednost te se nada u međuvremenu odraditi borbu kojom će svakako potvrditi da bi on trebao biti idući na redu. On i Anthony Smith verbalno su čak izrazili interes boriti se 18. prosinca na posljednjem ovogodišnjem UFC-ovom Fight Nightu, uz dodatak kako bi to morala biti glavna borba na pet rundi. No, UFC je glavnu borbu te priredbe nakon toga ugovorio, što bi trebalo značiti da ih taj okršaj ne zanima. Svakako nezavidna pozicija za Aleksandra Rakića, koji je svojim rezultatima borbu za titulu zaslužio, no načinom na koji je do njih došao kao da se bacio u probleme.

Linker
20. travanj 2024 12:31