UFC

Jiri Prochazka odgovorio Rakiću: ‘Dokazao je da nije ratnik, on je smeće i lažov‘

Jiri Prochazka

 Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Češki borac razočaran je riječima koje mu je Aleksandar Rakić uputio putem Twittera

Aleksandar Rakić i Jiri Prochazka ponovno su jedne od glavnih MMA tema. Ponajbolji UFC-ovi poluteškaši silno žele priliku za napasti pojas, a sve informacije govore kako će ipak češki borac biti taj koji će dobiti priliku protiv Glovera Teixeire.

"Vjerojatno je on (Prochazka) idući", rekao je Dana White novinarima pristupnim nakon posljednje ovosezonske epizode Contender Seriesa.

Srpski borac Aleksandar Rakić uporan je, a ukoliko ne dobije priliku boriti se za pojas, ''Raketa'' bi rado prihvatio borbu protiv Prochazke. Taj meč dao bi nam odgovor tko zapravo zaslužuje priliku, no čini se kako Čeh planira čekati ''title shot''. Naime, Jiri je danas gostovao u MMA Houru te je od strane Ariela Helwanija upitan jesu li mu iz UFC-a dali službenu potvrdu da je upravo on idući na redu za napasti pojas.

''Ne, nisam dobio tu potvrdu. To je samo informacija koja se pojavila od raznih ljudi. Dana White je nakon moje borbe protiv Reyesa rekao da će pobjednik biti idući izazivač. Ja zbog toga čekam tu priliku.'', rekao je Prochazka.

Podsjećamo, Aleksandar Rakić danas je putem Twitter prozvao Prochazku, a moglo bi se reći kako ga nije štedio.

"Pitaj ga zašto izbjegava borbu za prvog izazivača koja mu ponuđena prije dva dana. On je moja guzica, a ne samuraj. A govori se da sam ja taj koji odbija borbe? Nisam baš siguran. Doći će vrijeme kad ću ukloniti to ružno češko sranje s njegove glave", napisao je Aleksandar.

Ariel Helwani komentirao je tu objavu s obećanjem kako će proslijediti Rakićevo pitanje. Helwani je obećanje ispunio, a Prochazki nije najbolje sjeo Rakićev ''tvit''.

''Pomalo sam razočaran njegovom objavom. Trener mi je pokazao taj 'tvit'. Čovječe, to je takvo nepoštovanje. Informacija da mu je UFC ponudio borbu sa mnom nije točna.. Moj menadžer mi je rekao da to uopće nije istina, UFC mu nije ponudio tu borbu. To samo dokazuje da je lažov. A što se tiče izjave za zastavu. Ja sam u redu s tim. To nije napad na mene. On pokazuje da nije ratnik, nego je smeće. Nemam riječi za njega. Njegova srpska zastava ima iste boje kao naša češka zastava. Ali nema veze, samo je pokazao da je smeće.''

Upitao je Helwani svog gosta je li uopće zainteresiran za borbu protiv Rakića.

''Ti želiš tu borbu?'' upitao je Prochazka Helwanija i pritom se nasmijao. Ariel je rekao da je samo znatiželjan.

''Moram održati svoju riječ koju sam dao kad sam došao u UFC. Želim doći do titule što je brže moguće. TO je moj prvi cilj. Ako mi iz UFC-a potvrde meč s Gloverom, ovisi kada će to biti ili hoće li odgovor biti negativan. Tada ću se boriti s Rakićem. Ali morate razumiti, on mi ne predstavlja izazov. Ovog trenutka prestajem gledati ga i slušati njegove riječi jer on je lažov i govori sranja. On nije ratnik. Želim se boriti i pričati s pravim ratnicima.'', dodao je Jiri.

Helwani je rekao drugorangiranom izazivaču kako se Teixeira planira boriti tek u travnju. Puno je vremena do tad, a Prochazka bi u tom slučaju bio gotovo godinu dana izvan kaveza. Međutim, Čeh tvrdi kako nema problema s čekanjem do četvrtog mjeseca iduće godine.

''Odgovara mi taj termin. Imam više vremena za pripremu. Međutim, želim porazgovarati s UFC-om oko idućeg koraka.''

Osvrnuo se Prochazka i na sami meč između Blachowicza i Teixeire. 29-godišnjak je pomalo iznenađen ishodom te borbe.

''Da, malo jesam iznenađen. Svi smo favorizirali Jana Blachowicza. Vidio sam njegove zadnje borbe i izgledao je bolje od Glovera u svim segmentima. Ipak, kad smo vidjeli Glovera i njegovu fokusiranost u tjednu borbe, primijetili smo da je nešto drukčije kod njega. On je stopostotno htio tu titulu. Jan možda nije shvatio tu borbu dovoljno ozbiljno.'', zaključio je Jiri Prochazka.

Linker
16. travanj 2024 06:05