UFC

Jon Jones napokon otkrio termin povratka: Želim titulu i najveću moguću borbu, a to je Ngannou‘

Jon Jones
 screenshot (YouTube, MacLife)
Nakon dugo vremena vrlo raspoloženi Jon Jones se ponovno našao pred medijima

Jon Jones pojavio se u Las Vegasu tijekom tjedna u kojem se održava UFC 266 priredba. Nije to bilo bez razloga, došao je biti osobno uveden u UFC-ovu Kuću slavnih, u krilo posvećeno najboljim borbama u povijesti. Tu čast dobio je za svoju prvu borbu protiv Alexandera Gustafssona. Nakon vrlo lijepog govora koji je održao na samoj manifestaciji, nešto svog vremena posvetio je zainteresiranim novinarima kojima je prišao vrlo raspoložen, s osmijehom na licu.

Ono što nikome nije moglo ostati neprimjetno je njegova fizička konstitucija pa smo saznali kako trenutno stoji po pitanju priprema za povratak u Octagon, kao borac teške kategorije.

"Trenutno sam na oko 115 kilograma. Namjeravam se podići na oko 123 i to trenutno radim jako dobro. Želim biti tehnički najbolji teškaš, najsnažniji i najbolje kondicije. Na tome ću strpljivo nastaviti raditi, imam još par mjeseci ispred sebe. Ako je netko impresioniran time kako sad izgledam, pričekajte dok me vidite u borbi. Prije bih krenuo trenirati deset tjedana prije borbe, a sad prvi put u karijeri treniram konstantno. Moje kondicijsko stanje je već sada spremno za borbu. Kad završim sa svime bit će to na još višem nivou. Osjećam se bolje nego ikad, bolje spavam, bolje jedem i pijem manje alkohola. Mislim da ću se vratiti u drugoj četvrtini iduće godine", najavio je Jones, nakon što je već tijekom gore spomenutog govora rekao da želi učiniti da Ngannou kraj njega izgleda malen.

Nakon toga je odmah bio upitan o borbi koju bi odmah pri povratku odradio.

"Boriti se za titulu je ono što najviše želim. Osim toga, želim najveće moguće borbe, a to su upravo borbe za titulu. Da postoji netko koga možemo smatrati najvećom zvijezdom, a da nema titulu, onda bih možda razmišljao o tome. No, Ngannou je trenutno najveća zvijezda i prvak, tako da je naša međusobna borba za titulu najbolje što se može dogoditi."

Ngannou će prije toga morati titulu obraniti u borbi protiv Ciryla Ganea. Nikako lak posao za Ngannoua, ali niti eventualno za Jonesa nakon toga, ako upravo Francuz bude onaj u čijem vlasništvu će se titula nakon te borbe nalaziti.

"Uzbuđen sam boriti se protiv bilo kojeg od njih. Svaki predstavlja jedan potpuno različiti izazov, ali Francis je svakako veća zvijezda. Izgubilo bi se puno novca ako bi Francis doživio poraz, no zapravo mi nije bitno tko će pobijediti tu borbu. Ja želim biti prvak i borit ću se protiv koga je potrebno", šampionske ambicije ovdje su ipak u prvom planu.

Ono zbog čega je prvobitno došlo do ove cijele pauze, a prije toga protestnog napuštanja sporta su primanja kakva je do sada imao. Već je ranije najavio kako se za iste novce više ne namjerava boriti pa se sigurno nešto promijenilo po tom pitanju.

"Dana mi je garantirao veću zaradu nakon što se vratim i uzbuđen sam oko toga. Borba će biti PPV, tako da se nekako moram sam pobrinuti za svoj novac. Moram prodati svoju borbu, a do sada nisam bio dobar u tome. Pogledajte McGregora kako dobro prodaje svoje borbe, koliko sranja govori i koliko je dobar u tome. Ja sam do sada uvijek bio fokusiran na pobjedu, no morat ću to promijeniti kad se vratim kao teškaš", rekao je, objasnivši kako su se popravili njegovi odnosi s UFC-om i Danom Whiteom:

"Mislim da sam napravio jednu od najboljih odluka u životu kad sam angažirao Richarda Schaefera. Time sam prestao odlaziti na Twitter, napadati Danu i ubacivati previše emocija u to. Prepustio sam Schaeferu ono najvažnije, on je taj koji razgovara s ljudima s kojima je potrebno razgovarati. To je svakako puno bolje od mojih razgovora s fanovima na Twitteru. Moj trenutni odnos sa svima je dobar, a Schaefer je tu jako puno pomogao."

Napuštanje Twittera, odnosno onog ponašanja kakvo je prije nekoliko mjeseci na toj društvenoj mreži prikazivao svakako je bila jedna od najboljih odluka koju je mogao donijeti. Sad samo preostaje zadržati motivaciju, a onda se vratiti i pokazati zašto ga se smatrati možda i najboljim borcem svih vremena.

Linker
17. travanj 2024 12:54