UFC

Jon Jones o Cirylu Ganeu: ‘On je unikatan, no svijet nije spreman za moju unikatnost‘

Jon Jones

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije osvrnuo se na potencijalnog protivnika u teškoj kategoriji

U drugom mjesecu 2020. godine, Jon Jones odradio je svoj trenutno posljednji MMA meč. ‘‘Bones‘‘ je tada obranio pojas poluteške kategorije savladavši Dominicka Reyesa. Napustio je ubrzo Jon tu kategoriju i odlučio se za prelazak u ‘‘kraljevsku‘‘ tešku kategoriju.

Međutim, njegov debi još čekamo, a sudeći po svemu, čekat ćemo do sredine iduće godine. Jones naporno radi na nabijanju mišićne mase, a donekle i čeka rasplet pri vrhu teške kategorije. U prvom mjesecu 2022. godine, točnije 22. siječnja, Francis Ngannou branit će svoju titulu protiv privremenog prvaka, Ciryla Ganea.

Upravo Gane jedan je od boraca koji privlači sve više pažnje i interesa od strane navijača. 31-godišnji Francuz 2019. godine debitirao je pod okriljem UFC-a te je ekspresno došao do čak sedam pobjeda. Gane je neporažen u svih 10 profesionalnih MMA nastupa, a posebno odušeljava svojom tehnikom i kretnjama koje ne priliče teškašu njegovih gabarita.

Francuz je izuzetno brz i atletičan borac te nerijetko možemo slušati ili čitati kako se takav teškaš nikada prije pojavio unutar UFC-a. Naravno, borba protiv Ngannoua ponudit će odgovore na neka pitanja. U međuvremenu, jedan od Jonesovih pratitelja, putem Twittera pitao je ‘‘Bonesa‘‘ što misli o Ganeu kao svom potencijalnom protivniku u budućnosti.

‘Mislim da je poprilično unikatan za teškaša. Međutim, smatram da svijet nije spreman za moju unikatnost. Vjerujem da će moje iskustvo iz poluteške kategorije biti najveća razlika u mojim budućim borbama.‘‘, odgovorio je Jones.

Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije i jedan od najvećih boraca ikada, usput je podijelio i kako napreduje njegova transformacija u teškaša.

‘‘Bit će lijepo natjecati se bez izgladnjivanja i dehidracije u tjednu borbe. Osjećam se dobro u tijelu teškaša, no još trebam postati veći i snažniji. Jako brzo.‘‘

Lako je moguće da upravo Ciryl Gane bude Jonesov prvi protivnik u teškoj kategoriji. Čelnici UFC-a gotovo sigurno će Jonesu odmah dati priliku za napasti pojas, a po svemu sudeći, Jones će se boriti s pobjednikom borbe između Ngannoua i Ganea.

Linker
04. svibanj 2024 18:08