UFC

Jon Jones otkrio dva moguća datuma za svoj povratak: ‘Više ćemo znati nakon borbe Ngannoua i Ganea‘

Jon Jones i Georges St-Pierre

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
I dalje je Jon Jones uvjeren kako će njegova prva borba u teškoj kategoriji odmah biti za titulu

Nakon turbulentnog početka jeseni, koji je uključivao primanje u UFC-ovu Kuću slavnih, a onda samo par sati kasnije uhićenje te sumnju na obiteljsko nasilje, Jon Jones pronašao je svoj mir. Zapravo, do njega je morao proći kroz još neke stvari, prije svega izbacivanje iz Jackson Winkeljohn dvorane, čiji je član bio gotovo od samog početka svoje karijere.

Kad je sve ponovno posložio i vratio se redovnom treningu, Jones je ponovno krenuo razmišljati o povratku u Octagon. Ambicije su i dalje iste, napad na titulu teške kategorije, za što vjeruje da će mu UFC omogućiti i neće praviti probleme. Tako da tu postoji i ideja o nekom terminu u kojem će se taj povratak te njegova prva borba nakon veljače 2020. godine i dogoditi.

"Gledam prema borbi negdje u travnju, vjerojatno na priredbi u Madison Square Gardenu ili jedan potpuno drugi datum, vjerojatno srpanj, kad se održava International Fight Week. To su dva datuma prema kojima trenutno gledam. Mislim da će sve ovisiti o tome tko će u siječnju pobijediti u borbi Francisa Ngannoua i Ciryla Ganea. Nakon što oni to odrade, od tamo ćemo krenuti", rekao je Jones tijekom gostovanja u programu KRQE televizije, osvrnuvši se kratko na svoju formu:

"Što se tiče toga, mislim da sam u nevjerojatnoj formi. Uzbuđen sam što ću predstavljati Albuquerque, iako sam nedavno pristupio Fight Ready timu u Arizoni. Predstavljat ću oba tima odjednom."

Vjerojatno je potrebno objasniti posljednje spomenuto. Jones je nedugo nakon izbacivanja iz dvorane pristupio Jackson’s MMA Acoma dvorani, odnosno programu koja pripada sustavu Grega Jacksona te se nalazi u njihovoj staroj dvorani, onoj gdje je Jones svoju UFC karijeru i započeo. Izrazio je tada oduševljenje time, da bi samo par dana kasnije promijenio smjer i na poziv trenera Santina Defranca te Henryja Cejuda otišao u Fight Ready tim, čija se dvorana nalazi u gore spomenutoj Arizoni.

Tamo se radu s njim posvetio upravo bivši dvostruki UFC prvak, s kojim je Jones od početka jako dobro "kliknuo".

"Henry Cejudo je sjajan. On je jedan obiteljski usmjeren čovjek. Voli borilački sport svim svojim srcem, ali je isto tako Božji čovjek. To nam je zajedničko i to je jako dobra stvar. Jako mi se sviđa način na koji me on uzeo pod sebe i pokazao mi drugačiji pogled na cijelu našu igru. Ne samo borilački sport, nego i igru života. Govorimo o sreći i tome da budeš realan s emocijama. Cejudov način treninga je tu da te učini najboljim čovjekom što možeš biti", prokomentirao je Jon rad sa svojim novim mentorom.

Unatoč napuštanju svoje glavne dvorane, Jones je nastavio raditi s trenerima Gregom Jacksonom i Brandonom Gibsonom te će oni biti uz njega kad ponovno krene put Octagona.

Linker
23. travanj 2024 04:25