UFC

Jon Jones prognozirao borbu Jana Blachowicza i Israela Adesanye

Jon Jones
 screenshot (YouTube, UFC)
Borba za titulu UFC-ove poluteške kategorije nije mogla bez komentara njenog dugogodišnjeg vladara

UFC 259 priredba predvođena je borbom dva prvaka, borbom koju su već mnogi analizirali, ali i prognozirali. Među njima se nalaze analitičari, novinari, borci i treneri pa nije moglo bez prognoze čovjeka koji je titulu poluteške kategorije, koja je glavni ulog iste, dugo vremena držao. Naravno, riječ je o Jonu Jonesu.

Jones je prognozu objavio na Twitteru, no u već svom poznatom stilu je "tvit" brzo uklonio. Ipak, nedovoljno brzo da mediji isti ne bi uhvatili, što mu je vjerojatno i bio cilj. Objava je vjerojatno obrisana s ciljem da ne dođe do prevelike polemike u komentarima ispod objave.

"Jan nokautom", napisao je Jones, što možemo vidjeti i u objavi Chamathar Sandhua.

Radi li se ovdje o iskrenom mišljenju ili o provokaciji prema Adesanyi, s kojim se Jones već neko vrijeme prepucava, ne možemo znati. No, većina se slaže da je šansa Blachowicza upravo u nekoj akciji kojom bi iznenadio Adesanyu i završio borbu. Što borba dalje bude odlazila te što se više bude bližila sudačkoj odluci, Adesanya bi trebao biti u prednosti.

Blachowicz je inače još jednom podosta veliki autsajder, no to je status na koji je on zapravo navikao. Upravo iznenađujući kladioničare došao je do titule pa zašto to ne bi ponovio još jednom?

Linker
24. travanj 2024 22:51