UFC

Jon Jones uhićen u Las Vegasu jutro nakon primanja u UFC-ovu Kuću slavnih

Jon Jones s obitelji
 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Možda uistinu više ne bismo trebali biti iznenađeni problemima u koje upada poznati UFC borac

Borilački i drugi američki sportski mediji večeras su planuli nakon vijesti kako je Jon Jones uhićen u Las Vegasu. Samo nekoliko sati nakon što je uveden u UFC-ovu Kuću slavnih, gdje je bio u društvu obitelji, Jones se u jutarnjim satima petka 24. rujna našao u problemima. Priveden je u postaju gdje će morati biti do jutarnjih sati subote, kad će istu moći napustiti uz osam tisuća dolara jamčevine.

Za sada nije poznato gotovo ništa informacija o tome što se točno dogodilo, ali mediji su došli do policijskog izvještaja gdje su navedena dva prekršaja zbog kojih je bivši dugogodišnji UFC prvak priveden i zadržan. U originalu to su "misdemeanor battery domestic violence" i "injuring and tampering with a vehicle".

image
Clark County inmate records

Koliko smo bili u stanju otkriti što bi to u prijevodu s američkog pravosudnog rječnika značilo, Jones je optužen za nezakonitu upotrebu fizičke sile nad suprugom/zaručnicom/životnim partnerom, a uz to mu je dodana optužba za oštećenje vozila i neovlašteno "petljanje" po istom. Kao što je navedeno, dodatni detalji nisu poznati pa nije pošteno donositi ikakve zaključke što se moglo dogoditi. Vjerojatno bismo više trebali znati u narednim satima, nakon što američki mediji dođu do podataka te možda i do svjedoka onoga što se dogodilo.

Iako nas u slučaju Jonesa ovako nešto više ne bi trebalo čuditi, uistinu smo vjerovali da se on, kako je sam u razgovoru s medijima otkrio, u potpunosti posvetio treningu, s ciljem da se što bolji pojavi u teškoj kategoriji, gdje mu je cilj doći do pojasa prvaka. No, čini se kako od problema on jednostavno ne može pobjeći. Ipak, do sada bilo kakvih problema vezanih uz obiteljsko nasilje nije imao.

Najpoznatiji Jonesov prekršaj onaj je iz 2015. godine, kad je skrivio prometnu nesreću u kojoj je sudjelovala trudnica te nije ostao na licu mjesta pružiti pomoć. Kasnije je dokazano kako je bio pod utjecajem opojnih sredstava. Posljednji slučaj Jonesovih pravnih problema datira na ožujak prošle godine, kad je legitimiran unutar svog parkiranog vozila, pod utjecajem alkohola te uz oružje na suvozačkom sjedištu. Do sada se svaki put uspio izvući uz puno manje posljedice nego što bi se to vjerojatno dogodilo da nije riječ o poznatoj i uspješnoj osobi.

Linker
22. travanj 2024 11:29