UFC

Jon Jones upitan za prognozu meča između Ganea i Ngannoua: ‘Puno ću naučiti o njima‘

Jon Jones

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Ponajveći borac u povijesti ovog sporta, s velikim zanimanjem popratit će meč za prvaka teške kategorije

Tri dana dijele nas od UFC 270 priredbe i jednog od najvećih mečeva koje UFC trenutno može ponuditi. Francis Ngannou branit će pojas prvaka teške kategorije, prvi put otkako ga je preuzeo od Stipe Miočića. Protivnik će mu biti privremeni prvak teške kategorije, Ciryl Gane.

Dvojica boraca bivši su timski kolege iz MMA Factoryja i dobro se međusobno poznaju. Ngannou je s vremenom preselio u Ameriku te se priključio Xtreme Couture Gymu i treneru Ericu Nicksicku. Gane je i dalje vjeran pariškoj dvorani i treneru Fernandu Lopezu. Sve to, daje dodatnu draž i težinu njihovom meču, a fanovi jedva čekaju vidjeti kako će se moćni udarač poput Ngannoua, snaći s nevjerojatno agilnim i tehnički profinjenim borcem poput Ganea.

Sve to, iz prikrajka promatra i Jon Jones. Bivši prvak poluteške kategorije i po mnogima jedan od najvećih boraca u povijesti ovog sporta, odlučio je napraviti prijelaz u tešku kategoriju. Njegov debi još čekamo, a izvjesno je kako će to biti meč za pojas. Pitanje je tko će taj pojas držati nakon UFC 270 eventa, a niti sam Jones zapravo nije siguran tko će pobijediti. Naime, jedan od Jonesovih pratitelja na Twitteru, upitao je Jona za prognozu nadolazećeg meča između Ganea i Ngannoua.

''Stvarno nemam pojma tko će pobijediti. Samo sam uzbuđen jer ću gledati taj meč. Toliko puno ću naučiti o obojici, neovisno kako meč bude završio.'', odgovorio je Jones.

Prilici se nada i naš Stipe Miočić. Najveći UFC-ov teškaš u povijesti, nije nastupao od kraja trećeg mjeseca protekle godine. Francis Ngannou nokautirao ga je tada u drugoj rundi, a naznaka o Miočićevom povratku, trenutno nema. Stipe se nada velikom meču, točnije borbi za pojas ili eventualno dvoboju s Jonesom. Međutim, dojam je kako mu promocija neće izaći u susret s niti jednom od tih želja. Možda upravo neko od poraženih u meču između Ganea i Ngannoua, bude sljedeći Miočićev protivnik.

Linker
21. travanj 2024 15:48