UFC

Jon Jones uzvratio paljbu: ‘Osuđeni silovatelj godinama je trenirao s nama, a Winkeljohn se pravi moralan‘

Greg Jackson, Jon Jones i Mike Winkeljohn

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije odlučio se detaljnije dotaknuti bivšeg trenera

Čini se kako izbacivanje Jona Jonesa iz JacksonWink dvorane podiže puno više prašine od očekivanog. Podsjećamo, jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, sredinom desetog mjeseca privremeno je udaljen iz dvorane u kojoj gotovo cijelu karijeru trenira. Trener Mike WInkeljohn obrazložio je kako je Jones prevršio svaku granicu posljednjim incidentom i da se radi o slanju ispravne poruke.

Jon Jones dva tjedna ranije primljen je u UFC-ovu Kuću slavnih, a to je proslavio na neslavan način. ''Bones'' je u alkoholiziranom stanju fizički napao svoju zaručnicu i priveden je od strane policije u Las Vegasu. Radi se o jednom od nebrojenih incidenata u koje je Jones bio involviran tokom posljednjih nekoliko godina.

Potez Mikea WInkeljohna naišao je na mnoge pozitivne reakcije javnosti, no Jon Jones sinoć je putem Twittera odlučio otkriti i svoju stranu priče. ''Tvitove'' je naknadno uklonio, no kao i uvijek, netko ih je ranije spremio, a ''screenshotovi'' mogu se pogledati na portalu MMA Junkie.

''Trener Winkeljohn pojavi se na nacionalnoj televiziji i priča svijetu kako želi sve najbolje za mene, a zatim iza kulisa zlostavlja ostale trenere jer su nastavili raditi sa mnom. Kakav jadni gad.'', napisao je Jones u ''tvitu'' kojim je započeo napad na svog bivšeg trenera.

Jones je nastavio svoj napad istaknuvši kako su gotovo svi legendarni borci odavno napustili tu dvoranu. Neki od fanova prisjetit će se situacije iz 2018. godine kad se Mike Perry pridružio dvorani. Ubrzo je ugovoren meč između njega i Donalda Cerronea koji je godinama trenirao u JacksonWinku te je smatrao kako nije dobra ideja da se Perry sprema za njihov meč u toj dvorani. Mike WInkeljohn burno je reagirao i već idući dan javio je Cerroneu da se za meč protiv Perryja neće moći pripremati u JacksonWink dvorani jer su se odlučili za Mikea. ''Kauboj'' je na koncu savladao Perryja u prvoj rundi, a u spomenutu dvoranu nije se vraćao.

''Taj tip (Winkeljohn) nekako je pronašao način da otjera svakog od Gregovih originalnih boraca. Ne mogu se sjetiti niti jednog Jacksonovog veterana koji još uvijek priča s ovim šupkom.'', napisao je Jones na Twitteru.

Iako je Winkeljohn izjavio kako se Jones s vremenom može vratiti te da se radi o svojevrsnom tipu upozoravajuće kazne, čini se kako ''Bones'' nema nikakvu namjeru vraćati se u JacksonWink.

''Nisam napustio tim jer nisam mogao podnijeti kaznu. Napustio sam dvoranu jer nisam više htio trenirati s Winkeljohnom. Otkako sam ga upoznao, on svoje studente nije naučio novim tehnikama.'', objasnio je bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije, a zatim je dodao kako Winkeljohn i dalje koristi njegovo ime da bi zaradio novac.

''Da sam ja takvo čudovište kao što priča, on ne bi i dalje pokušavao zaraditi na mome imenu, spominjući me kao bivšeg člana. Poster Jona Jonesa nalazi se na gotovo svakom zidu te dvorane.''

Jones sve češće trenira u Arizoni unutar Fight Ready Gyma. Henry Cejudo jedno je od glavnih imena s kojima se Jones tamo sprijateljio i počeo trenirati, no ''Bones'' navodi kako i dalje surađuje s istim trenerskim timom s kojim je radio proteklih nekoliko godina.

''Njegova suspenzija ništa ne mijenja za mene. I dalje radim s istim trenerima, po istom rasporedu kojim treniramo posljednje dvije godine.'', napisao je Jon.

Inače, Jonesa je također zasmetala činjenica da Mike Winkeljohn sada pokušava ispasti moralan, odnosno, udaljavanjem Jonesa iz dvorane, poznati trener pokušava se prikazati kao netko tko drži do moralnih pravila.

''Doslovno smo imali osuđenog silovatelja koji je godinama trenirao s nama, a on (Winkeljohn) odjednom ima moralna načela.'', objasnio je Jon Jones u jednom, od brojnih ''tvitova''.

Za kraj, Jones je još jednom iskazao kako ga frustrira činjenica da se Winkeljohn pojavio na televiziji kako bi iznosio ''prljavo rublje'' iz svlačionice.

''Samo nemoj odlaziti na TV i praviti se da ti je stalo do nekog tko ti je zaradio toliko novca posljednjih godina i tko ti je pružio toliko svjetskih titula, a ti ga pokušavaš uništiti iza zatvorenih vrata. Potez pravog šupka, Mike.'', zaključio je Jones svoju stranu priče po pitanju izbacivanja iz dvorane.

Linker
19. travanj 2024 07:52