UFC

Jonesov trener najbolje tek očekuje: ‘‘Još uvijek nismo vidjeli njegovu najopasniju verziju‘

Jon Jones
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Brandon Gibson smatra kako Jones tek ulazi u najbolje godine za jednog teškaša

Iako je na Bellator 260 priredbi u ulozi trenera Aarona Pica, glavni trener udaračkih vještina Jackson Winkeljohn dvorane, Brandon Gibson, teško može pobjeći od činjenice da je čovjek koji se već godinama brine za Jona Jonesa. Zapravo, riječ je o čovjeku koji ga je uz Grega Jacksona stvorio te s kojim bivši UFC-ov najuspješniji prvak gaji poseban odnos.

U razgovoru za MMA Fighting posvetio se upravo Jonesu i onome što slijedi u njegovoj karijeri. Potvrdio je kako se na prelasku u tešku kategoriju ozbiljno radi, no niti on nije mogao dati niti otprilike termin kad bi se prijelaz službeno mogao dogoditi u obliku borbu u Octagonu.

"Jon je najdominantniji prvak u UFC povijesti. On drži taj rekord u titulama, no ovaj cilj, da postane prvak teške kategorije, je raspalio vatru u svima nama. Nije bitno hoće li se to dogoditi u par mjeseci ili za više od godinu dana. Jonu je 33 godine i osjećam da još uvijek nije na teškaškom vrhuncu. Uzet ćemo vremena koliko nam je potrebno. Napravit ćemo to na pravi način jer je potrebno donijeti još nekoliko poslovnih odluka koje su izvan mog područja rada. Moj posao je tretirati Jona Jonesa kao profesionalnog sportaša, profesionalnog borca i sjajnog prvaka kakav zapravo cijelo vrijeme je", rekao je Gibson, dodavši kako ovako fokusiranog Jonesa do sada nije vidio te da upravo u tome vidi ono gdje bi njegov borac mogao najviše napredovati:

"Najveće područje gdje vidim prostor za njegov napredak je to da bude sportaš 365 dana u godini. Trebaju ga inspirirati ljudi poput Kobeja Bryanta i LeBrona Jamesa, koji su nastavili s velikim uspjesima u srednjim ili kasnim tridesetima. Pogledajte što je potrebno za tako nešto, a Jon to ima u sebi. Ostvario je sjajne uspjehe u svojim dvadesetima, sjajan niz u poluteškoj kategoriji. Fokus mu sad nije samo na tome da postane teškaški prvak, on se želi u potpunosti posvetiti sebi kao profesionalnom sportašu. Mislim da još uvijek nismo vidjeli njegovu najopasniju verziju. Ona dolazi uskoro i bit će veća te bolja od svakog Jonesa do sada."

Kad je već spomenuo Jonesovih 33 godine, onda je do kraja obrazložio što je točno mislio s izjavom kako je Jon za teškaša još uvijek vrlo mlad.

"Nema puno teškaša koji su bili uspješni u svojim dvadesetima. Puno velikih teškaških prvaka je zapravo najbolje rezultate ostvarilo u kasnim tridesetima ili čak četrdesetim. Teška kategorija je pomalo drugačija igra nego što nude ostale MMA kategorije. Gledajući na Jonovu snagu, veličinu i skup vještina te repertoar koji posjeduje, ako znamo da sve to donosi u tešku kategoriju, on će tamo itekako prodrmati stvari. Mi ne gledamo samo prema teškaškom pojasu. Mi gledamo prema tome da istog branimo i branimo, kao što smo radili u poluteškoj", potvrdio je.

Jones je nedavno angažirao novog menadžera, Richarda Schaefera, čovjeka koji bi kroz razgovore s Danom Whiteom trebao riješiti onakve uvjete kakve on potražuje za povratak u Octagon. Za sada još uvijek nije sigurno jesu li ti pregovori krenuli, no spomenutog čovjeka Jones svakako ne bi angažirao da ne misli djelovati što prije.

Linker
25. travanj 2024 00:48